Cetățean european

Standard

Concursul județean “Cetățean european” s-a desfășurat la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava,luni, 9 mai 2016 –  zi cu o triplă semnificație.  Pe lângă Ziua Europei  sărbătorim  Ziua Independenţei proclamată în 1877, dar și Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945.20160506_105930

Ca urmare alegerea acestei date pentru desfășurarea concursului județean „Cetățean european”, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Suceava, nu este deloc întâmplătoare. Și pentru că sloganul Uniunii Europene este „Unitate în diversitate” consider că diversitatea nu este altceva decât o oportunitate, pe care o oferă și concursul nostru,  de a învăța, de a împrumuta și de a transmite valori, de a identifica modele, de a face schimb de  experiențe care îi vor ajuta pe elevi să se dezvolte atât profesional cât și spiritual.

Concursul a adunat 11 echipaje de la liceele din municipiul Suceava pentru secțiunea teoretică, de verificare a conceptelor generale referitoare la Uniunea Europeană. La secțiunea de prezentări powerpoint, au participat 29 de  echipaje din județele Suceava, Neamț, Iași și Botoșani. Prezentările au fost însoțite de materiale sugestive: tricouri cu mesaje ecologice, planșe, stegulețe, mâncare tradițională românească, costume populare etc.

La secțiunea III, concurs de desene, au participat 56 de lucrări ale elevilor din județele Suceava, Vrancea, Neamț și Iași. Lucrările se găsesc în expoziția tematică „Ziua Europei” desfășurată la Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Concursul județean „Cetățean european”, inițiat de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, este cuprins în CAEJ/2016.

Clasamentul final poate fi  accesat de pe site-ul www.ctiasv.ro.

A consemnat, prof. Tompea Petruța, coordonatorul concursului

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s