Pregătire pentru viitor

Standard

 Elevii claselor a XXI-aF și a XI-a D de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, în partenriat cu AJOFM Suceava, sub coordonarea prof. diriginte Lidia Stărică – clasa a XII a F și prof. diriginte Dorina Chiselev – clasa a XI a D au desfășurat activitatea „Pregătire pentru viitor”, în cadrul programului Școala altfel.

Obiectivele activității au avut în vedere informarea elevilor privind serviciile oferite de AJOFM Suceava și cu oferta locurilor de muncă de pe piața forței de muncă la nivel național și internațional.LPS12

Elevii au fost informați cu privire la completarea corectă a CV –ului Europass, a scrisorii de intenție – documente importante din portofoliul personal care pot determina selectarea pentru participarea la interviu.

Elevii au fost informați cu privire la pregătirea interviului pentru angajare.

LPSElevii au fost informați  cu date relevante privind piața forței de muncă la nivel național și internațional, subliniind importanța participării lor la Bursa locurilor de muncă, informarea la ITM  Suceava privind agențiile de plasarea forței de muncă în străînâtate.

Elevii au primit la final cinci broșuri de la partenerul AJOFM Suceava:

  • Cum să ne identificăm abilitățile și calitățile;
  • Cum să îți dezvolți spiritul antreprenorial;
  • Cum să realizăm un bun CV;
  • Cum să redactăm o scrisoare de intenție;
  • Cum să pregătim interviul de angajare.

Activitatea  a facilitat elevilor o bună informare privind serviciile oferite de AJOFM Suceava, completarea corectă a CV –ului Europass, a scrisorii de intenție, pregătirea interviului pentru angajare, piața forței de muncă la nivel național și internațional. Primirea materialelor suport pentru realizarea/ completarea portofoliului personal au avult rolul de a se familiariza cu portofoliul personal ca formă de promovare pe piața muncii.

Prof. Alina Dobroghii – LPS Suceava

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s