VideoArt – ediția 2016

Standard

Cu o experiență bogată, acumulată în edițiile anterioare, Festivalul concurs VideoART oferă tinerilor liceeni, pasionați de arta video, o modalitate inedită, dinamică, atractivă în contextul căreia își pot descoperi reale calități pentru o viitoare profesie, în domeniul multimedia sau cinematografie. Având un format original, prin derularea etapei finale, concursul  oferă o experiență unică tuturor participanților și, implicit,  posibilitatea de a relaționa în  cadrul unei  comunități din ce în ce mai numeroase, având aceeași pasiune.

Ca și în anii anteriori, concursul este inclus în CAEN/2016, la secțiunea A2: Domeniul cultural-artistic: arte vizuale, poz. 35.

Noutatea ediției din acest an o reprezintă modificarea structurii festivalului, respectiv organizarea etapei internaționale pentru adolescenți, care va fi inclusă în cadrul manifestărilor ce vor avea loc la Suceava, între 19 – 26 august,  în cadrul Festivalului anual al Uniunii Mondiale a Cinematografiei  de Amatori (UNICA), organizație internațională membră a Consiliului Internațional de Cinema, Televiziune și Comunicarea audiovizuală, organ consultativ al UNESCO. România este membră a acestei organizații alături de alte 30 de țări.

Cel mai bun dintre participanții la Etapa națională a Festivalului Video Art (desemnat de juriul național) va reprezenta România la etapa internațională.  AFIȘ VIDEO ART 2016

Implicarea dumneavoastră în derularea concursului – ca profesori coordonatori – asigură una din cerinţele învăţământului modern – interdisciplinaritatea – şi poate constitui, în acelaşi timp, un reper al activităţii personale, care, în ultima vreme, este atât de mult cuantificată.Toţi profesorii implicaţi în coordonarea echipelor vor primi diplome de participare, în conformitate cu regulamentul festivalului concurs.

Concursul cuprinde un număr de două secţiuni:

1) FILM DE SCURTMETRAJ

2) SPOT PUBLICITAR CU IMPACT SOCIAL

În contextul celor două secțiuni elevii îşi pot dovedi câteva calităţi, poate nerelevate până acum: gustul pentru literatură, muzică, pasiunea pentru actorie, dar şi implicarea în probleme ale societăţii contemporane. Reporter, scenarist, regizor, actor, documentarist, operator video sau editor imagine sunt câteva din  opţiunile profesionale spre care oferă deschidere participarea la un astfel de concurs.

Ceea ce deosebește concursul nostru de altele din  aceeași sferă de preocupări, e faptul că la noi, elevii nu doar trimit un film spre a fi jurizat, ci vin împreună cu profesorul coordonator și chiar realizează un film la fața locului, ca probă de concurs. Prilejul este unic, întrucât oferă posibilitatea ca elevii să-și demonstreze abilitățile de viitor cineast, înlăturând, totodată, orice suspiciuni asupra paternității filmului nominalizat.

După derularea celor șapte ediții anterioare am constatat că acest concurs a atras atenţia unei categorii destul de largi de profesori de diferite specialităţi, de la cei care predau limba şi literatura română, până la cei de informatică. Practic, această formă de competiţie şcolară, prin participările din anii anteriori, a demonstrat interesul tuturor profesorilor, care au găsit şi în această manifestare, o modalitate extrem de antrenantă pentru elevii lor, în stimularea spiritului competitiv şi  nu numai.

Vă rugăm să popularizaţi în rândul colegilor şi elevilor dumneavoastră această formă de competiţie şcolară, care poate aduce beneficii pentru toţi cei implicaţi, inclusiv pentru dumneavoastră.

Regulamentul concursului: Regulament Video Art 2016

Totodată, în cadrul festivalului va avea loc „Sesiunea anuală de referate și comunicări pe teme de educație nonformală”, la care sunteți invitați să participați. (Detalii pe site-ul festivalului).

Pentru elevii finaliști,  premiile sunt la fel de consistente. La fiecare secțiune, Premiul I 1000 lei.

Termenul limită de trimitere a proiectelor cinematografice, pe adresa liceului nostru este 16 mai 2015,  iar  zilele desfășurării etapei naționale de la Suceava este 27- 28 – 29 mai 2016.

Detalii complete găsiţi pe: www.concursulvideoart.ro 

Adresa de e-mail:  concursul_video_art@yahoo.com

Coordonator – prof. Viorel Ieremie

Inspector școlar Tatiana Vîntur

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s