O nouă zi…altfel, a III-a

Standard

La Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, în cadrul programului Școala altfel, în data de 20 aprilie 2016, elevii clasei a VI-a, a VII-a şi a IX-a B au desfășurat concursul de talente ,,Românaşii au talent”, concurs inspirat din celebra emisiune de televiziune ,,Românii au talent”. Concursul a fost jurizat de către elevii clasei a VI-a, care au intrat în pielea artiştilor: Andra, Florin Călinescu, Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu. Elevii participanţi au realizat programe, la alegere, prin care au încercat să-şi în  pună în valoare talentul.  Pe scenă s-au prezentat momente unice de dans, recitare de poezie, interpretare melodii din repertoriul popular, naţional şi internaţional. Concursul a avut obiectivul de a descoperi şi promova copii talentaţi din şcoală, oferindu-le şansa de a se face remarcaţi şi de a-şi testa propriile talente. Profesori coordonatori:  Sănduleanu Petrolina, Piticariu Simona Nicoleta, Macovei Florica,Ţuţuianu Mihai Cristian.

VerestiElevii ciclului gimnazial al Școlii gimnaziale Verești au efectuat o vizită la firma Symetrica din Verești   Au fost prezenți 130 de elevi și 8 cadre didactice. Vizita a fost programată în cadrul acțiunii ”O afacere de…succes”, acțiune  de impact pentru elevi și comunitate. În cadrul vizitei, elevii au avut surpriza să întâlnească foști elevi ai școlii noastre care și-au manifestat bucuria reîntâlnirii cu colegii mai mari.04228900-bd46-42c8-a93c-6eaf67454116

Elevii Şcolii Gimnaziale Vereşti, îndrumaţi de prof. coordinator Nicoletta-Cătălina Bejinariu, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare-ROREC şi Primăria comunei Vereşti, au organizat luni, 18 aprilie 2016, pe teritoriul localităţii Vereşti o acţiune atât de colectare a deşeurilor electrice, cât şi de informare a populaţiei din mediul rural cu privire la importanţa nearuncării în mediul înconjurător a acestor echipamente deosebit de nocive pentru acesta.

sdr

sdr

Acţiunea voluntarilor s-a dovedit a fi una fructuoasă, având în vedere faptul că s-au strâns 1087 kg aparatură şi echipamente electrice uzate, 12 kg. baterii şi 4 kg. de becuri economice.

Elevii au transmis mesajul „Contribuie şi tu la o natură mai curată! Printr-un simplu apel gratuit la ROREC –TELVERDE 0800444800, aparatura electrică uzată va fi ridicată în mod gratuit chiar de la tine de acasă”.plavalari2

„Descoperă şi experimentează”  (Şcoala Gimnazială Reuseni / Plăvălari, com. Udeşti ), prof. Iavnic Dalia- elevii au realizat postere având ca temă personalitatea unui om de știință pe baza studiului unor materiale informative. S-a lucrat pe echipe, folosind diverse materiale, iar la final liderii echipelor au prezentat lucrările.Posterele au fost expuse in cabinetul de științe și pe holul școlii.

Elevii clasei a IX-a E, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, coordonați de d-na prof. CIUBOTARIU Alina-Raluca, au vizitat Muzeul de Științe ale Naturii și Hanul Domnesc din municipiul Suceava.

Activitatea a avut ca obiective dezvoltarea abilităţilor de interacţiune socială, adoptarea unei atitudini pozitive în dezvoltarea relaţiilor cu cei din jur, cultivarea respectului pentru artă şi cultură, dragostei şi a respectului pentru tradiţii şi a comportamentului adecvat în muzee.LPS1

La Muzeul de Științe ale Naturii, elevii au fost atrași de Sala Cristalelor unde se găsesc cele mai frumoase şi valoroase eşantioane de flori de mină existente în patrimoniul muzeului.
Deosebite sunt şi amprentele foliare, ca şi fragmentele de animale dispărute, care vin să completeze tabloul evoluţiei vieţii pe Pământ, în decursul erelor geologice. De asemenea, au vizitat o expoziţie care abordează unele noţiuni fundamentale de ecologie, cu referire la ecosistem, principalele tipuri de ecosisteme terestre, aspecte sezoniere. Au remarcat dioramele: Turmă de mistreţiUrsul brun din Bucovina,Boncănitul cerbilorHaită de lupi – iarna. La finalul vizitei, aceştia au admirat un mic grupaj acvaristic, precum şi un stand cu o ofertă diversificată constând în pliante, vederi, alte publicaţii editate de muzeu, ceramică, obiecte de podoabă din pietre semipreţioase.LPS2

Activitatea a continuat la Hanul Domnesc, una dintre cele mai vechi clădiri civile din oraş. În holul de intrare, elevii au văzut piese de harnașament, obiecte legate de transport și vânătoare, o căruță, un mic atelier de fierărie cu nicovală, ciocane, clești. În continuare au vizitat sala de han, salonul de oaspeți, camera de odihnă cu mobilier specific, cămara în care se află obiecte de uz casnic necesare preparării hranei, bucătăria şi pivnița. La etaj, aceştia au admirat piese importante de etnografie și artă populară din principalele zone etnografice ale județului: țesături, haine de blană, obiecte din lemn şi din ceramică de Marginea și de Rădăuți, salbele de zestre, ornamente de mărgele, coarne pentru praf de pușcă.

Tatiana Vîntur – I.Ș.J. Suceava

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s