Minți inovative în…Școala altfel

Standard

Aula Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava a găzduit marți, 19 aprilie 2016, o activitate interesantă, din mai multe puncte de vedere. Este vorba despre o întâlnire dintre 3 foști elevi ai liceului, și un absovent al Colegiului Economic sucevean, proaspăt intrați pe piața muncii, care lucrează în diferite proiecte în domeniul IT, cu accentuată componentă de cercetare. Numele acestori tineri este: Irina Popovivi, Vlad Otrocol, Gabriel Tironeac și Alexandru Nistor.

Ce au în comun acesti tineri? Toți au terminat o facultate în domeniul calculatoarelor, 3 dintre ei în cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava, al 4-lea absolvind  Computer Science la o universitate din UK. Toți 4 lucrează la Assist Suceava și, deși, unii dintre ei încă își termină studiile masterale, sunt foarte dedicați muncii lor. Sunt animați de dorința de a afla lucruri noi și de a le pune imediat în practică, în acest domeniu extrem de dinamic al IT-ului, in care lucrurile se schimbă din mers și în care nu știi niciodată cât știi. Ei au reușit să transmită din entuziasmul muncii lor elevilor care i-au urmărit. Rares3Acesția au putut primi informația referitoare la proiectele prezentate, întrucât sunt  elevi ai profilului real, matematică informatică și știintele naturii, iar unii dintre dintre ei,  sunt chiar pasionați de ceea ce se poate face cu informația teoretică din domeniul IT-ului.  Rares5

De ce a mai fost interesantă prezentarea? Intrucât a fost una extrem de interactivă.  Elevii au putut testa la propriu modul în care hardul și softul pot lucra împreună pentru realizarea unor produse finite, care să fie de folos în viața de zi cu zi.  Și profesorii organizatori ai evenimentului:  Nicoleta Andronachi, Gabriela Dumitrașcu, respectiv Anca Greculeac, director adjunct al colegiului, au fost fost impresionați de faptul că școala suceveană poate fi o rampă de lansare în construirea unor structuri umane atât de valoroase și dinamice, ca cele ale animatorilor activității de astăzi.

A consemnat director adjunct prof. Anca Greculeac

Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s