Prima zi de… altfel!

Standard

Școala altfel a debutat la Colegiul Național „M.Eminescu” Suceava, la clasele a VIII-a, cu proiectul „CH-Bingo!”, proiect ce are scopul explorării științelor prin intermediul metodelor specifice pedagogiei cercetășești.

Această prezentare necesită JavaScript.

Proiectul se desfășoară în două etape și a propus inițial activități de cunoaștere, relaționare, de comunicare, de lucru în echipă care exersează prin intermediul unor metode active, inovatoare, competențele de comunicare și abilități sociale punându-i pe elevi în situații de învățare astfel încât „să facă” și „să trăiască împreună cu ceilalți”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Activitățile propuse au pus în contexte noi de învățare pedagogia cercetășească – metodă educațională non-formală ce oferă copiilor și tinerilor un model educațional unic, însoțindu-i pe aceștia pe toată perioada în care se formează ca indivizi responsabili și implicați în comunitatea din care fac parte. Exemple de activități: ”Salut!”, „Școala altfel!”, „Balonul sus”, „Treasure hunt” sau „CH-bingo!”.DSC03729

Echipă,  imaginație, creativitate, bucurie pentru fiecare nouă activitate, participare și „gură de oxigen” (necesară elevilor în pragul examenelor importante) au fost atributele activităților din proiectul propus și organizat de prof. Tatiana Vîntur.

Școala altfel a debutat cu „Festivalul sportului școlar” la Școala Gimnazială nr.3 Suceava, program coordonat de directorul școlii prof. Sidonia Apetrei și prof. I.Drăgoiu având scopul promovării sportului și a beneficiilor acestuia în rândul elevilor și familiilor acestora.Programul include sporturile în care elevii școlii au rezultate notabile, dar și sporturi relativ noi precum gimnastica, gimnastica ritmică sau sporturi de autoapărare.

Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni a desfășurat activitatea cu titlul „Mesajul meu anti-violenţă” având ca motto „Violenţa este arma celor slabi”, proiect coordonat de prof. Brîndușa Nisioi. Elevii de la clasele primare la cele gimnaziale au realizat propriul mesaj nonviolent pe care apoi l-au expus în curtea şcolii, în final rezultând un mesaj colectiv uriaş care a îndemnat la comunicare, dialog, negociere, nonviolență și armonie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Momentul  semnificativ al activității  a fost însă creeat de dl.profesor de educaţie fizică care, la acest eveniment, a făcut posibilă lansarea a  300 de porumbei – un mesaj simbol al non-violenţei, moment deosebit ce a încheiat o zi dedicată armoniei.

A consemnat Tatiana Vîntur

Inspector școlar – IȘJ Suceava

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s