O activitate de succes în Școala Altfel

Standard

A. În conformitate cu O.M. nr. 4496 din 13.07.2015 , art.4

(1) Săptămâna 18–22 aprilie 2016 din semestrul al II-lea este săptămână dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, având un orar specific.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), la clasele de învățământ preșcolar și primar, programul „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” poate fi organizat în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de data de 27 mai 2016, la decizia consiliului de administrație al unității de învățământ, după consultarea cadrelor didactice și a beneficiarilor primari și secundari ai educației.

Unităţile şcolare care fac subiectul art.4, alin 2 se vor adresa I.Ş.J. Suceava, până pe data de 8 aprilie 2016, expunând motivele pentru care data de desfăşurare a programului Şcoala altfel, prin excepţie, este schimbată.

B. Vă trimitem informațiile referitoare adresa MENCS nr.28799/2016 în vederea participării la competiția națională „O activitate de succes în Săptămâna Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

În conformitate cu O.M. nr. 4496 din 13.07.2015  și a criteriilor de evaluare ale M.E.N.C.Ş. fiecare unitate de învățământ poate selecta o singură activitate din cele desfăşurate în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” care să participe la competiția județeană și națională.

Pentru a participa la competiția organizată la nivel național, unitatea de învățământ va transmite la inspectoratul școlar dosarul activității propuse, în format electronic, conform Anexei 1. Veți preciza, obligatoriu, link-ul, adresa site-ului pe care au fost încărcate documentele precizate în Anexa 1.Anexa 1 Componenta dosarului activitatii

Dosarul, în format electronic, (pe CD/DVD), va fi transmis inspectorului pentru educație permanentă în vederea selecției pentru etapa națională a 10 activități care s-au desfășurat în săptămâna „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, câte una din fiecare dintre domeniile:

 • cultural
 • artistic
 • tehnic
 • științific
 • sportiv
 • cetățenie democratică și responsabilitate social
 • educație pentru sănătate și stil de viață sănătos
 • educație ecologică și protecție a mediului
 • abilități de viață
 • consiliere și orientare.

Criteriile de evaluare sunt prezentate în Anexa 2.Anexa 2 Criterii de evaluare a activităților

Etapele competiției:

 • 25 aprilie – 4 mai 2016 – selectareaunei singure activități la nivelul unității pentru competiţia judeţeană.
 • 9-15 mai 2016 – transmiterea la inspectorat, pe e-mail și în format electronic, a dosarului activității (documentele prevăzute în Anexa 1 vor fi încărcate pe site-ul, blogul școlii; se va preciza link-ul respectiv). Fişa de activitate Anexa Model Fisa de activitate se trimite pe e-mail în format word. Pe blog se ataşează în format pdf.
 • 16-20 mai 2016 – evaluarea activităţilor la nivel inspectoratului și transmiterea dosarelor celor 10 activități selecționate (câte una pe domeniu), la M.E.N.C.S. pentru etapa naţională.
 • 22 mai 2016 – încărcarea activităților selectate, pe site-ul M.E.N.C.S., de către inspectoratul școlar, ora 16.00.
 • 23-29 mai 2016 – vizionarea şi votarea online (platforma va fi deschisă și disponibilă la adresa http://sae.edu.ro/votare , până la data de 29 mai 2016, ora 24.00). Platforma va accepta un singur vot, pentru fiecare domeniu în parte, de pe acelaşi cont de e-mail) votantul va primi linkul de confirmare a votului la adresa de e-mail pe care o va introduce în momentul votării.
 • La stabilirea punctajului final al fiecărei activităț Ponderea notei date de comisia de evaluare desemnată de M.E.N.C.Ș. va reprezenta 80%, iar votul publicului 20%.
 • 30 mai – 5 iunie 2016 – postarea, pe http://sae.edu.ro , finalizarea evaluării proiectelor, la nivel naţional. Postarea pe website a listei unităţilor şcolare câştigătoare pe 9 iunie 2016.

Inspectoratul școlar va promova cele mai bune activități ale unităților de învățământ pe blog-ul activității educative, prin  informări/articole în mass-media locală sau centrală, fotografii, filme etc..

În anul școlar 2014-2015, proiectele  „e-Școala Altfel” de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni și „Cuza Open” de la Colegiul Tehnic „Al. I.Cuza” Suceava au fost  laureate la nivel național, repetând performanța pentru al II-lea an consecutiv.

Tatiana Vîntur

I.Ș.J. Suceava

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s