Atelierele cunoașterii

Standard

Inspectoratul Școlar Județean Suceava – Consiliul Județean al Elevilor Suceava, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava a organizat în data de 2 aprilie, o nouă etapă a proiectului de dezvoltare personală „Atelierele cunoașterii”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți competențele cheie de comunicare și relaționare la nivel organizațional și interpersonal al elevilor din consiliile școlare prin implicarea activă a reprezentanților acestora.P1320013

Activitatea, găzduită de Colegiul Tehnic „Petru Mușat„ Suceava, a cuprins ateliere tematice  ce au vizat aspecte precum: comunicare, leadership, rezolvarea conflictelor, activități de teambuilding și  petrecerea timpului liber.

La activitate au participat aproximativ 30 de elevi – membri ai Biroului Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Suceava, reprezentanți ai Consiliilor Școlare ale Elevilor din municipiul Suceava, elevi care au dorit să-și petreacă în mod constructiv și antrenant câteva ore dintr-o zi de sâmbătă alături de colegii lor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Atelierele au fost susținute de voluntari, elevi care au dorit să fie persoane resursă pentru colegii lor. Provocările au fost din cele mai diverse: Roata prieteniei, Povestea din flori, Pânza întrebărilor, Situații enigmă, Cine ești?, Sunt un Picasso, Detaliul, Ghicește-mă!.

Această prezentare necesită JavaScript.

Doamna inspector Tatiana Vîntur i-a provocat pe participanți să facă un exercițiu de interrelaționare politicoasă, doamna profesor Lăcrămioara Acatrinei de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni le-a propus elevilor să asculte și personajul considerat eroul negativ într-o poveste, oferind participanților varianta  lupului din povestea „Scufița roșie” amintind despre tehnici și modalități de negociere a conflictelor.P1310984

Prof. Alina Crețu, coordonatoarea evenimentului și coordonator al  CȘE de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, i-a pus pe elevi în situația de a colabora  în activități creative, dinamice și  atractive invitând participanții să identifice soluții inedite pentru atingerea obiectivelor activităților. Exemple: „Cine trage sforile?, activitate de exersare a  calităților de lider și de coordonator al unui echipe, de coeziune a echipei și de identificare a soluțiilor creative.P1310980

Activitățile  interactive, lucrul în echipe, voia bună și colaborarea dintre participanți au făcut ca activitățile planificate să fie parcurse cu bucurie și participare, petrecând cu toții o zi specială dedicată cunoașterii.

Toți participanții au plecat acasă cu diplome și achiziții valoroase, cu prieteni noi, abilități de comunicare și cu speranța unor colaborări viitoare.20160402_141511

O nouă serie de activități vor continua la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, coordonate de prof. Lăcrămioara Acatrinei, cu sprijinul echipei manageriale a liceului, la Colegiul Silvic „Bucovina” C. Moldovenesc, coordonator Violeta Debren.

Tatiana Vîntur, Alina Crețu, Lăcrămioara Acatrinei

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s