Școala altfel – 2016

Standard

Precizări referitoare la Programul  „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”:

 1. În alcătuirea programului de activitate veți avea în vedere următoarele:
 • Anexa O.M. nr. 4496 din 13.07.2015 ce cuprinde programul ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.
 • Norma didactică a fiecărui cadru didactic.
 • Programul elevilor din săptămâna 18-22 aprilie 2016.
 • Spațiile de care dispune unitatea școlară (săli de clasă, teren de sport etc.) sau alte spații ale organizaţiilor/instituțiilor partenere.
 • Consemnarea în condică a activităţilor, proiectelor, competiţiilor etc., conform programului de activitate din săptămâna 18-22 aprilie 2016.
 • Parteneriatele stabilite cu ONG-uri, muzee, instituții, palatul și cluburile copiilor, asociații etc..
 • Implicarea Consiliilor Școlare ale Elevilor, Consiliului Județean al Elevilor, Consiliilor Reprezentative ale Părinților, asociațiilor de părinți etc..
 • Impactul activităţilor asupra elevilor, cadrelor didactice, părinților, unităților școlare și a comunității.
 • Diseminarea activităților în mass media, pe site-urile unităţilor şcolare, blog-ul activităţii educative din judeţul Suceava: educatiafnonf.wordpress.com
 • Participarea la diferite etape ale concursurilor școlare și extrașcolare sau la olimpiadele școlare, etapa națională.

2.Monitorizarea copiilor/elevilor la activități se realizează de către educatoare/ învățător/diriginte; se iau  măsuri specifice care să prevină accidentele, evenimentele nedorite şi care pot pune în pericol siguranța și securitatea elevilor/cadrelor didactice participante/implicate.

3.Vizitele de studiu, taberele, școlile de creație sau de cercetare, excursiile tematice, excursii de studiu, parteneriatele, proiectele, participarea la concursuri care necesită deplasarea elevilor şi cadrelor didactice în judeţ şi în alte județe vor respecta procedura  operațională a I.Ș.J. Suceava nr. 29 din 25 martie 2014 referitoare la organizarea și desfășurarea taberelor/excursiilor/expedițiilor și a altor activități de timp liber. Acestea se consemnează de către coordonatorul grupului în documentul googledocs, înainte de solicitarea aprobării (conform adresei trimisă în școli).

4.Aprobarea pentru participarea la aceste acțiuni se solicită până pe 11 aprilie 2016, cu minimum două săptămâni înainte de perioada desfăşurării acţiunilor respective.

5.Programul de activitate poate cuprinde, în una dintre zilele săptămânii, activităţi  de tipul Școala altfel în spiritul cercetășiei”. În acest sens, pe site-ul www.scout.ro, găsiți exemple de activități pentru fiecare nivel (I-IV, V-VIII, IX-XII).

6.Palatul și cluburile copiilor din fiecare zonă a județului sunt centre de educație extrașcolară, cu experiență în organizarea și desfășurarea activităților de timp liber, a activităților extrașcolare, astfel încât puteți beneficia de experiența acestora în cadrul unor acțiuni desfășurate în parteneriat, proiectul Extraşcoala.

7.În vederea planificării activităților desfășurate în parteneriat cu alte instituții (universități, ONG-uri, asociații, ISU, Poliție, muzee etc.), vă rugăm să le contactați în timp util.

8.Până pe data de 31 martie 2016 veți consemna în documentul googledocs exemple de proiecte/activități/acțiuni/parteneriate/concursuri planificate pe care le considerați de impact pentru comunitate, elevi, părinți, pe care le veți desfășura în săptămâna Școala altfel. Adresa link-ului conform adresei.

9.Raportul final se va aduce pe CD/DVD până la data de 21.05.2016, inspectorului pentru educație permanentă, în vederea centralizării datelor şi realizării raportului I.S.J. Suceava precum și pentru selectarea exemplelor de bună practică la nivel județean. Raportul va cuprinde obligatoriu o analiză a programului, exemple de bune practici din unitatea școlară, fotografii relevante de la activități și o prezentare ilustrativă a activității din Școala altfel pe maximum 20 slide-uri.

10. După încheierea vacanței de primăvară, fiecare unitate școlară va analiza, în primul consiliu profesoral, rezultatele și impactul  programului Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

11. Pe platforma http://sae.edu.ro găsiți date despre ONG-uri, asociații, instituții implicate în activități specifice săptămânii ”Școala altfel”, în anii precedenți.

11. În vederea desfășurării unor acțiuni, proiecte în parteneriat, ONG-urile se pot înscrie pe platforma  http://sae.edu.ro, secțiunea înregistrare ONG, pentru aprobarea accesului de către evaluatorul M.E.N.C.S.

12. Anual se desfășoară competiția „O activitate de succes în Săptămâna Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Aceste aspecte vor face subiectul altei adrese.

Coordonator,

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s