Capcanele micului ecran și siguranța pe internet

Standard

„Capcanele micului ecran și siguranța pe internet”  a fost titlul proiectului  inițiat la  școli din Vatra Dornei: Școala Gimnazială nr.4 Vatra Dornei, Școala Gimnazială nr.2 Vatra Dornei și Liceul Tehnologic „Vasile Deac” Vatra Dornei. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava,  prin d-nul comisar Ionuț Epureanu din cadrul  CAPC – IPJ Suceava. 12800170_191307111243083_3292443653789219059_n

Proiectul  a avut ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

In  acest proiect au fost implicați un număr de aproximativ 500 de elevi  și 20 de cadre didactice. La liceu a fost abordată și tema „Tânăr, nu delincvent”  în cadrul dezbaterilor  li s-a prezentat elevilor latura penală a faptelor săvârșite de tinerii din ziua de astăzi dar și modalități de prevenire a delincvenței juvenile.

Proiectul se alătură activităților de prevenire a violenței R.E.S.P.E.C.T.

Dialogul cu elevii din școlile implicate în proiect au demonstrat utilitatea și actualitatea tematicii propuse pe care o vom relua în activități viitoare.

Prof. Psihopedagog, Mihaela Aicoboae

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s