Study Abroad Day

Standard

Elevii claselor a XI-a și a XII-a sunt invitați să afle ce oportunități de studiu au după finalizarea studiilor liceale în universități din străinătate.

Peste 20 profesori și reprezentanți ai universităților din străinătate vor fi prezenți la evenimentul educațional Study Abroad Day, organizat la Colegiul Național Ştefan cel Mare în data de 16 Martie 2016 între orele 09:00 – 14:00.

Evenimentul este organizat, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, de către Fundația Study Abroad Advising Centre, prima și singura entitate non profit din România care oferă programe de orientare în carieră și consiliere educațională pentru studiul la universități internaționale, programe adresate elevilor din anii terminali de liceu, studenților și oricăror alte persoane interesate de a aprofunda studiile deja realizate sau a celor care caută o schimbare de carieră.

Aflată la a VI-a ediție, evenimentul Study Abroad Day reunește acele insituții de învățământ din străinătate care sunt accesibile, din punct de vedere academic și financiar, pentru elevii și studenții din România. Cu o experiență de peste 9 ani în sfera consiierii educaționale, Fundația Study Abroad Advising Centre are ca scop informarea tinerilor români cu privire la oportunitățile de studiu și carieră pe care aceștia le pot accesa după finalizarea studiilor liceale și facilitatea accesului acestora în cadrul instituțiilor de învățământ din străinătate. Acest lucru este realizat prin negocierea de burse speciale pentru studenții români, facilitatea procesului de adimitere și stabilirea cerințelor de admitere împreuna cu universitățile din străinătate, astfel încât toți elevii români să aibă posibilitatea de a studia la una dintre aceste universități.

La evenimentul Study Abroad Day elevii vor avea oportunitatea să afle informații detaliate despre 2.500 de cursuri pe care le pot urma la nivel universitar și burse de acoperire a costurilor de trai până la £6.500 pe care le pot accesa pe perioada studiilor. Ulterior finalizării evenimentului, tinerii vor avea oportunitatea de a beneficia de programele de consiliere educațioanală gratuită puse la dispoziție de Fundația Study Abroad Advising Centre pentru a-și alege programul de studiu și universitatea care se potrivesc cel mai bine aspiraţiilor lor profesionale, pentru a obține un loc la instituția de învățământ aleasă și a accesa bursele și finanțările disponibile.

Aflat pentru prima oară în Județul Suceava, evenimentul Study Abroad Day dorește să vină în întâmpinarea numărului din ce în ce mai mare de elevi care au nevoie de informații concrete referitoare la opțiunile de carieră existente. Participarea la eveniment este gratuită.

Mai multe informații despre eveniment pot fi consultate pe: www.StudyAbroadDay.ro și despre activitatea Fundația Study Abroad Advising Centre pe http://www.education-abroad.ro/

Comunicat de la Study Abroad Advising Center

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s