Adunarea Generală semestrială a elevilor

Standard

Adunarea Generală semestrială a Consiliilor Școlare ale Elevilor s-a desfășurat vineri,26 februarie 2016, la Colegiul de Artă „C.Porumbescu” Suceava, activitate coordonată de I.Ș.J. Suceava.

Au participat președinții consiliilor școlare din liceele județului Suceava însoțiți de coordonatorii de proiecte și programe educative.

Agenda de lucru a cuprins:

Raportul activităților desfășurate de elevi în semestrul I.Arat1

Astfel, Georgiana Anghel de la Colegiul de Artă ”C.Porumbescu” Suceava a trecut în revistă activitățile desfășurate: proiectul „Pe cărările toamnei” – amenajarea claselor; „În slujba cărților” – activitate de recondiționare a cărților și partiturilor; „1 Decembrie  – Ziua Națională a României”; „Arta de a dărui” și campania „Dăruind, vei dobândi” – proiecte caritabile; „Târg de Crăciun – valorificarea obiectelor realizate de elevi și donarea banilor către copiii centrului maternal și copiii cu autism ai Organizației “Copilul din soare” ; activități multiculturale „Jurământ la Putna”; activități de prevenire a traficului de persoane „Fețele nevăzute ale Internetului”.

LPSEleva Spac Ioana Claudia de la Liceul cu Program Sportiv Suceava prezentat proiectele CȘE: Education Day  – 5 octombrie 2015, organizarea activităților pentru conștientizarea importanței educației; „Big Brother, Little Brother” – acțiune de voluntariat în cadrul căreia elevii de liceu își petrec timp cu elevii din clasele primare, realizând activități împreună într-un cadru relaxant și lipsit de stres; „Mândru că sunt român”, ”Dăruiește un strop de fericire”  – proiecte de promovare a valorilor autentice.

VDElevul Ciprian Alupei a prezentat activitatea CȘE a  Liceului Teoretic „I.Luca” V. Dornei: întâlnirea elevilor din clasele XI –XII cu reprezentanții EDUCATIVA – activitate de consiliere în carieră; VD2desfășurarea proiectului SHOE BOX; participarea la „Atelierele Cunoașterii” (proiect de dezvoltare personală și organizațională, aflat la a III-a ediție, organizat de către CJE Suceava și ISJ Suceava, care s-a desfășurat la Vatra Dornei, în perioada 11-13 decembrie 2015);activități în cadrul Campaniei de prevenire a violenței R.E.S.P.E.C.T.

FilaEleva Lavinia Lazurcă președinta CȘE de la Liceul Filadelfia Suceava în prezentarea activităților s-a referit la  perioada de organizare a CȘE a liceului prin atribuirea responsabilităților, organizarea unor seri culturale care au inclus vizionarea unor filme; parteneriatul cu o școală din Chișinău; schimb de experiență cu o școală din Oradea și activități de public speaking la Filadelfia, în vederea cunoașterii elevilor din alte școli, precum și proiectul „Mulțumesc!”.10399243_451541105042648_1747825049483675083_n

Au prezentat activitățile și reprezentanții elevilor de la Colegiul Național „N.Gane” Fălticeni, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca.

Ioana Mureș – președinta CJE Suceava a punctat evenimentele naționale la care a participat .Raport activitate_CJE_SV_sem1_15_1612798904_451540658376026_32057406139235272_n

După activitățile în plen au urmat activitățile pe secțiuni, ce a elevilor și respectiv a consilierilor CȘE din județ. Elevii au analizat și dezbătut aspecte referitoare la îmbunătățirea comunicării la nivel organizațional, aplicare regulamentelor pentru nerealizarea unor activități și au propus activitățile pentru semestrul al II-le: desfășurarea activităților pentru Ziua Pământului, proiect de promovare a lecturii, promovarea CJE în școlile gimnaziale în cadrul Școlii altfel, prin proiectul „Extrașcoala”, derularea proiectului „Copiii comunității, comunitatea tinerilor”.10322766_451542491709176_1711767351820935280_n

Consilierii CȘE din județ au stabilit coordonatele viitoarelor întâlniri – Cercul pedagogic al consilierilor CȘE din județul Suceava care se va desfășura pe data de 8 aprilie 2016 la Colegiul de Artă „C. Porumbescu” Suceava și activitățile de formare și dezvoltare personală pentru elevii din consiliile școlare care se vor desfășura la Colegiul Silvic „Bucovina” C. Moldovenesc, prof. Violeta Debren, la Colegiul Tehnic „P.Mușat” Suceava, prof. Alina Crețu, la Colegiul „V. Lovinescu” Fălticeni, prof. Lăcrămioara Acatrinei și Colegiul Tehnic Rădăuți, prof. Popovici Florin și Mara Sofrona.

De la activitate au absentat reprezentanții de la Colegiul Național „M. Eminescu” Suceava și Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca.

Tatiana Vîntur

I.Ș.J. Suceava

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s