Tinerii de azi, adulții de mâine

Standard

În perioada 7-12 februarie 2016, Organizația de tineret Asociația Generației de Azi a organizat, în localitatea Râul Sadului, din județul Sibiu, prima ediție a Școlii de Iarnă Tinerii de azi, adulții de mâine. Într-o locație superbă, cu un timp care a fost de partea organizatorilor, cu facilități și condiții din cele mai bune, vacanța de iarnă s-a transformat, pentru participanți, dintr-o banală vacanță, într-un timp al prieteniei, învățării nonformale și dezvoltării.imag 4

Ideea acestei școli de iarnă a apărut incă din vară, atunci când aceeași organizație de tineret, în colaborare cu Consiliul Național al Elevilor, a organizat, sub același nume, cea de-a doua ediție a Școlii de vară  în luna august în localitatea constanțeană Corbu.

Scopul ineditei școli a fost acela de a oferi participanților un context nonformal de învățare și dezvoltare personală în domenii ca leadership, lobby și advocacy, responsabilitate socială și managementul conflictului. Pe lângă aceste cursuri, cei prezenți au avut ocazia să participe la patru ateliere vocaționale în cadrul cărora și-au valorificat talentul în domeniul teatrului, dansului, muzicii și pantomimei.

Programul  a fost unul variat, cu maifestări din cele mai diverse, începând de la cursuri de prim ajutor și organizare de evenimente, până la foc de tabără, vizitarea orașului Sibiu și concurs de miss și mister. Inedit a fost proiectul numit ”Mesaj pentru tânărul de azi”, în cadrul căruia fiecare dintre cei prezenți a transmis, prin intermediul unei ședințe foto, un mesaj pentru colegii de generație.imag 3

Școala de iarnă a fost o  școală ”altfel” și prin ideea agreată de organizatori ca fiecare trainer să lucreze cu doi facilitatori aleși din rândul tinerilor. Astfel, opt tineri au pătruns, la Râul Sadului, în tainele nonformalului, familiarizându-se cu metode și activități specifice.

În băncile nonformale ale școlii de iarnă au stat, timp de șase zile, 62 de elevi din 25 de județe ale țării, selectați pe baza aplicațiilor depuse. Județul Suceva a fost cel mai bine reprezentat atât la capitolul participanți cât și la capitolele traineri și facilitatori.imag 2

În ceea ce privește trainerii, atelierul de Leadership și comunicare a fost gestionat de prof. Mara Perța de la Colegiul Tehnic Rădăduți iar de atelierul vocațional de pantomimă s-a ocupat Anca Donisan, profesor la Colegiul Andronic Motrescu Rădăuți. La capitolul facilitatori, unul dintre aceștia a Ciprian Ungureanu, elev la Colegiul Național de Informatică Spiru Haret Suceava.

Participanții suceveni au fost în număr de 16, elevi la liceele din Rădăuți (Colegiul Tehnic, Colegiul Andronic Motrescu, Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi), Gura Humorului (Colegiul Național Alexandru cel Bun), Fălticeni  (Colegiul Național Nicu Gane) și Suceava (Colegiul Național de Informatică Spiru Haret, Colegiul Național Petru Rareș Suceava).

A consemnat prof. Mara Perta Sofrona

Colegiul Tehnic Rădăuți

Consilier al CJE Suceava

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s