Zilele Liceului „M.Eminescu” Dumbrăveni

Standard

15 ianuarie este o zi importantă pentru cultura și literatura română datorită dublei sale semnificații: celebrarea poetului național Mihai Eminescu și Ziua culturii române. Pentru Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni ziua aceasta este și mai semnificativă deoarece este data ce să startul manifestărilor prilejuite de Zilele liceului.Picture1 Astfel, în perioada 15-22 ianuarie 2016 s-a derulat cea de-a treia ediție a Zilelor liceului.

Programul activităților a fost unul amplu și variat, cadrele didactice și elevii marcând acest eveniment printr-o serie de manifestări.

În ziua de vineri, 15.01.2016, în sala de ședințe a liceului a avut loc deschiderea oficială a Zilelor Școlii, în prezența d-lui primar Ioan Pavăl, a d-lui viceprimar Sorin Ababei, a d-lui Dorel Galan – reprezentant al Asociației de părinți „În sprijinul educației”, a cadrelor didactice și a elevilor. D-na director coordonator Apetrei Mihaela, în calitate de amfitrion, secondată de directorii adjuncți Harasim Mihai și Spiridon Ovidiu, și de consilierul educativ Doncean Ionela Diana, a prezentat un scurt istoric al liceului dumbrăvenean și câteva generalități cu privire la personalitatea „poetului nepereche”. Picture2În acest cadru oficial a avut loc și lansarea revistei Glasul literelor, revista catedrei de limba și literatura română, s-a susținut un moment artistic coordonat de prof. Țiplic Dumitru, intitulat Vers și cântec. Punerea în scenă a unei piese de teatru modern, Glossă…modernă, de către elevii clasei a XII-a B, coordonați de prof. Rîmbu Dorina, a constituit prilej de relaxare și admirație pentru public. Recitalul la pian susținut de elevul Albert Galan din clasa a V-a B a întregit programul artistic. Depunerea de coroane la busturile poetului din fața școlii, respectiv, a Primăriei a încheiat prima zi a activităților.Picture3

Programul activităților a fost mult mai amplu, incluzând acțiuni ce au vizat toate tipurile de învățare. Elevii au participat cu maxim interes, atât la dezbateri și concursuri de cunoștințe generale (Eminenți la Eminescu – concurs de cultură generală, recitare din lirica eminesciană, coordonatori prof. Apetrei Mihaela, Negură Narcisa; Eminescu gazetar – masă rotundă, coordonată de prof. Rusu Oana; Matematica în poezia lui Eminescu coordonată de prof. Harasim Niculina și Harasim Mihai, Personalități istorice oglindite în opera lui Eminescu – prof. Bortă Daniela, Eminescu si conceptele fundamentale ale fizicii modern: timp, spațiu, univers –  ed. a II-a – prof. Spiridon Ovidiu, Stroici Elena), precum și la ateliere (Urmaşii lui Eminescu – atelier de creație lirică, prof. Crâșmari Daniela, Bardan Simona, Apetrei Mihaela, Să-l citim pe Eminescu – atelier de lectură,  prof. Cerlincă Andreea, Tocilă Larisa, Eminescu: une approche intercompréhensive en langues romanes lectură comparativă în limbile romanice, prof. Sârghi Alexandra, Lumea lui Eminescu – atelier de pictură, expozitie de desene, prof. Brânzei Simona, Să ne sărbătorim şcoala!– confecționare de cocarde, prof. Șorodoc Rica, Lăcătuș Loredana, Ursan Teona.). Concursul interactiv de limba engleză Speeling bee, ed. a II-a, inițiat de prof. Oana Pădurariu și realizat în colaborare cu întreaga catedra de limbi moderne, a dat elevilor de gimnaziu posibilitatea de a își demonstra cunoștințele de limbă engleză.Picture4

Competițiile sportive coordonate de catedra de educație fizică, expoziția de versuri Eminescu … la metru antic – coordonatori prof. Doncean Ionela, Cerlincă Andreea, Bolohan Romeo, expoziția origami Dar lui Eminescu – prof. Bolohan Romeo și cercul de origami au completat programul Zilelor școlii.  Flashmob-ul „Eminescu” în pași de dans, coordonat de prof. Doncean Ionela și Cerlincă Andreea, a mobilizat elevii liceului nostru care au fost surprinși de maniera inedită prin care elevi din Consiliul Școlar al Elevilor, dar nu numai, au ales să marcheze aniversarea instituției din care fac parte.

La mulți ani educației din Dumbrăveni!

Consilier educativ, prof. Ionela Doncean

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s