Siguranța online în școala ta

Standard
24 ianuarie 2016 este data limită pentru transmiterea proiectelor pentru competiția națională „Siguranța online în școala ta!” derulată în cadrul proiectului Sigur.info al Organizației Salvați Copiii. Vă invităm să accesați pagina concursului și subsecțiunile din stânga care conțin regulamentul complet lawww.sid2016.sigur.info.

Așteptăm cu mare interes să vă înscrieți instituția pe platforma eSafety Label și să completați Formularul de evaluare cu cele 30 de intrebări. Pe baza acestei evaluări veți primi recomandările echipei europene de siguranță online într-un Plan de acțiune personalizat care vă poate servi pentru a crește nivelul de siguranță în școala dvs.

Pentru cea de-a doua etapă și înscrierea propriu-zisă în concurs, vă invităm să ne trimiteți filmulețul care să conțină păreri ale cadrelor didactice, elevilor și, opțional, ale părinților în urma discuțiilor despre îmbunătățirea politicilor, practicilor și dotărilor din instituția dvs. Aceste discuții vor avea ca punct de plecare Planul de acțiune personalizat primit pe platforma eSafety Label.

Pentru înscrierea în concursul național accesați: http://goo.gl/mDPH7p
 
În urma întrebărilor primite cel mai frecvent la adresa de contact dorim să menționăm:
·         Punctajul primit de instituția dvs în ceea ce privește statutul actual (categoria bronz, argint, aur) nu va fi relevant în stabilirea câștigătorilor concursului. Noi suntem interesați să premiem inițiativa și interesul reprezentanților corpului profesoral pentru creșterea nivelului de siguranță tehnologica al elevilor demonstrate prin înscrierea în concurs și implicarea copiilor în realizarea filmulețului final.
·         Juriul concursului va evalua filmulețul transmis de dumneavoastră urmând criteriile menționate aici: http://goo.gl/bWplj9 .Implicarea elevilor în realizarea materialului video va fi un punct esențial în evaluarea proiectului.
·         Prin intermediul acestui concurs ne dorim să surprindem realitatea din școli, fără niciun fel de supraevaluare a condițiilor existente pentru ca echipa noastră să poată veni în întâmpinarea nevoilor dvs reale. Pe baza a ceea ce primim în aceste filmulețe vom creea împreună documente sau propuneri de practici, stabilirea unor recomandări șamd.
·         Un alt obiectiv asociat concursului este acela de a crea o comunitate de instituții care sunt real interesate de integrarea siguranței online în modul de abordare a procesului de învățământ și ne propunem să le fim alături în acest proces. După încheierea concursului, vă vom lansa invitația să ne spuneți care sunt provocările și cum vedeți ca echipa Sigur.info vă poate însoți în procesul de creștere a nivelului de siguranță în instituția dvs.
·         Totodată, Organizația Salvați Copiii se bucură de o vizibilitate foarte mare la nivel național și vrem să promovăm instituțiile care investesc în crearea unui spațiu sigur pentru elevi în raport cu folosirea noilor tehnologii. Concursul constituie un pas de pionierat pentru instituții și pentru accesul în „Comunitatea instituțiilor certificate eSafety”.

Alte informaţii detaliate sunt disponibile pe site-ul  www.sid2016.sigur.info

Tatiana Vîntur
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s