Atelierele cunoașterii

Standard

„Atelierele cunoașterii” au prilejuit activități interactive în cadrul proiectului de dezvoltare personală și organizațională a I.Ș.J. Suceava- CJE Suceava, care s-a desfășurat la Vatra Dornei, în perioada 11-13 decembrie 2015.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cei 30 de participanți – elevi din Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor, reprezentanți ai elevilor din Consiliile Școlare ale Elevilor din județul Suceava (Rădă12376221_980409855378399_7664456550448926207_nuți, Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, C.Moldovenesc și Vatra Dornei) s-au reunit exersând abilități de comunicare și relaționare, de soluționare a conflictelor și de leadership.
DSC02428Workshop-urile au fost coordonate de prof. Mara Perța Șofrona, prof. Lăcrămioara Acatrinei, prof. Violeta Debren, prof. Alina Crețu și prof. Tatiana Vîntur.

Elevii au participat la activități de cunoaștere și comunicare interpersonală, de exersare a comunicării nonverbale și paraverbale, activități de luare a deciziilor în situații dificile și de adaptare a acestora la nevoile organizației, de negociere și soluționare a conflictelor.DSC02471

Un loc distinct l-a ocupat analiza aspectelor care funcționează în organizație și a celor care pot fi îmbunătățite, identificându-se modalități de intervenție pentru dezvoltarea consiliilor școlare ale elevilor. Planul de acțiune se referă la:

Această prezentare necesită JavaScript.

  • îmbunătățirea comunicării la nivel organizațional (structurile elevilor din fiecare liceu și comunicarea cu forul județean)
  • organizarea unor sesiuni de informare și formare la nivel fiecărei zone, similare celor desfășurate în Atelierele cunoașterii

    Această prezentare necesită JavaScript.

  • realizarea unor materiale de promovare specifice CJE Suceava: afișe, pliante, site, însemne personalizate
  • implementarea unor proiecte în liceele din județ și monitorizarea acestora
  • organizarea unei caravane de promovare a consiliilor elevilor, în comunitate, în școlile gimnaziale, în diferite instituții.

„Atelierele cunoașterii” vor continua cu workshop-uri în care să se operaționalizeze planul de acțiune propus.

Proiectul a fost coordonat de inspector școlar Tatiana Vîntur președintele CJE Suceava, Ioana Mureș și coordonatorul departamentului „Avocatul Elevului”, Ciprian Ungureanu prin contribuția financiară a CJ Suceava.

Inspector școlar pentru educație permanentă,

Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s