Siguranța online în școala ta!

Standard

Organizatța Salvați Copiii, coordonatorul național al programului Sigur.info, lansează Concursul național „Siguranța online în școala ta!” adresat tuturor institutuțiilor de învățământ preuniversitar. Prin această competiție echipa Sigur.info își propune să sprijine aceste instituții în vederea abordării tematicii siguranței online prin:

  • facilitarea si oferirea suportului pentru autoevaluarea scolilor in termenii de eSafety – siguranta online;
  • furnizarea unui plan de actiune concret pentru a aduce practica si politicile scolare la un nivel superior axat pe beneficiile copiilor si profesorilor;
  • incurajarea unui dialog deschis intre cadrele didactice, elevii si parintii acestora pentru asumarea unor coduri de conduita care sa includa folosirea Internetului si a noilor tehnologii intr-un mod responsabil si constructiv in spatiul scolar.

Institutiile de invatamant care doresc sa se inscrie in competitie trebuie sa urmeze doi pasi simpli:

1. Obtinerea certificarii eSafety Label

eSafety Label este o platforma europeana dezvoltata in Romania de catre echipa proiectului Sigur.info unde se poate evalua modul in care este abordata tematica sigurantei online in materie de infrastructura, politici si practici la nivelul scolii. In urma evaluarii, fiecare institutie va primi un ghid practic despre cum poate dezvolta si mai mult nivelul de eSafety, in functie de schimbarile aplicate, institutia de invatamant putandu-se acredita, primind certificari „eSafety Label” la nivelul bronz, argint sau aur.

 2. Crearea clipului de prezentare „Ne alaturam principiilor eSafety!”

Crearea unui clip video de prezentare a demersurilor pe care institutia de invatamant isi propune sa le implementeze in vederea cresterii gradului de eSafety prevazute in planul de actiune individualizat primit in urma evaluarii eSafety Label. Materialul video de prezentare trebuie sa contina mesaje din partea reprezentantilor scolii, elevilor si parintilor care sa surprinda necesitatea integrarii notiunilor si masurilor de siguranta online in mediul scolar si in procesul educational.

Data limita de transmitere a proiecteloreste 24 Ianuarie 2016. Regulamentul complet al concursului poate fi AICI.

La aceeași adresă participanții își pot înscrie proiectele in concurs.

Institutiile castigatoare vor fi anuntate in cadrul Galei Sigurantei pe Internet care va avea loc in data de 9 februarie 2016 in Bucuresti.  La eveniment vor participa sustinatorii evenimentului reprezentand institutii si companii private implicate in domeniul utilizarii Internetului. Acestia vor premia castigatorii cu produse atractive din domeniul IT.

Va transmitem intreaga noastra apreciere pentru eforturile si implicarea dumneavoastra in proiectele propuse de echipa Sigur.info. Acest interes masiv dovedit de peste cei 6.000 de colaboratori din ultimii 3 ani, elevi si cadre didactice,  ne-au dat speranta ca adaptarea politicii si practicilor institutiilor de invatamant in ceea ce priveste folosirea Internetului si a telefoanelor pentru a creste nivelul de siguranta, este nu doar posibila ci chiar esentiala si dorita.

Inspector școlar,

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s