Tineri ambasadori în lupta cu schimbările climatice

Standard

Elevi ai Şcolii Gimnaziale “Aurelian Stanciu” din Salcea se dovedesc a fi cu suces mesageri ai mediului, lucrările lor fiind apreciate la Concursul Naţional “Tineri ambasadori în lupta cu schimbările climatice“,  organizat în cadrul unui proiect cu acelaşi nume, finanţat din fonduri norvegiene şi implementat de trei ONG-uri de mediu. Au participat la concurs elevi din  23 de judeţe din România şi Municipiul Bucureşsti şi au fost chemaţi să-şi folosească imaginaţia pentru a crea o campanie de informare asupra efectelor produse de schimbările climatice şi a modului de combatere a acestora. Mesajul lor este transmis prin intermediul unor lucrări sub formă de postere, tipărituri, tricouri, tablouri, filmuleţe, colaje.premiu eco

Din cele peste 433 lucrări înscrise în concurs, printre finaliste s-a numărat şi posterul realizat de eleva Florescu Marta din clasa a VI a de la Şcoala Gimnazială Salcea, coordonată de prof.  Mocanu Marinela, prin care a îndemnat la reducerea amprentei de carbon, aceasta fiind o cauză majoră a încălzirii globale. După o evaluare pe baza a opt criterii, efectuată de un juriu exigent format din membri ai celor trei organizaţii partenere în cadrul proiectului, respective Fundaţia TERRA Mileniul III, Asociaţia Prietenii Pământului şi Asociaţia Clubul de Ecologie şi Turism Floarea Reginei Sinaia, lucrarea Martei a primit menţiune. Pentru premiul de popularitate a fost apreciată cu  sute de voturi,  clasându-se pe locul al IV-lea.

Festivitatea de premiere a a vut loc la Institutul Cervantes din Bucureşti, luni 16 noiembrie. Premiile pentru elevi şi cadrele didactice au fost înmânate de Excelenţa Sa, Domnul Herman Baskar, şef adjunct al misiunii norvegiene în România.

Prof. Marinela Mocanu

Consilier educativ Școala Gimnazială Salcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s