Ziua Recoltei la Stroiești

Standard
       ”Prinşi    de mirajul   zeului  Cronos uităm uneori că timpul, înainte de toate,  este doar o perindare a “marelui secundar” pe  circumferinţa orologiului  universal…”
            Acesta este obârșia argumentului pentru care, an de an, la Stroiești se organizează, încă din 2009, Festivalul Ziua Recoltei. Un festival ce dorește să imortalizeze esența satului bucovinean și să o transmită peste generații, dincolo de timp. Ediție harică, dacă o putem numi așa, ce a încununat edițiile anterioare prin sunet, culoare și lumină.12191241_1713993955499219_7419896703784590699_o
            Parteneri în desfășurarea festivalului au fost Școala Gimnazială Stroiești, Consiliul Local și Primăria Comunei Stroiești. La fel ca și în edițiile anterioare, spectacolul a fost oferit de elevi și grădinari ai școlii coordonați de cadrele didactice, foști elevi  ce ne fac cinste la licee prestigioase din municipiul Suceava și invitați, grupul vocal ”Bucovina” din Calafindești.
            Expoziția de produse agricole a adunat și la această ediție cartofi giganți, știuleți de porumb foarte mari, dovleci foarte grei și multe alte roade  ale toamnei de mărimi impresionante. Premiile au fost pe măsură. Sponsorizarea acestora a fost posibilă datorită firmei Albertino Suceava.
            Au urcat pe scenă echipe de dansatori, grupuri de recitatori, talente muzicale și actoricești. Piesa de rezistență a festivalului a fost Parada costumelor populare în urma căreia trei dintre participante au fost încununate cu titlul ”Mi-ss Populară”.
            Organizatorii mulțumesc participanților, cadre didactice și elevi, invitaților, sponsorilor și instituțiilor implicate în buna desfășurare a  festivalului.
A consemnat prof. Toader Rusu
Școala Gimnazială Stroiești
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s