Olimpiadele Kaufland

Standard

Ministerul Educației și Cercetării Științifice (M.E.C.S.) şi Kaufland Romania Societate, împreună cu Asociația Școala de Valori sunt organizatorii programului „Olimpiadele Kaufland”.

Programul „Olimpiadele Kaufland”constă într-o competiție cu premii, având ca grup țintă preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Romania. Premiile se vor acorda prin sponsorizare de către Kaufland România către Asociația Școala de Valori, care, la rândul ei, le va acorda câștigătorilor, pe baza depunerii unui proiect avizat în ședința de Consiliu de administrație a instituției de învățământ câștigătoare.

Unitățile școlare vor avea posibilitatea să desfășoare activități ce aparțin domeniilor ecologie și mediu, sport și sănătate, creație și tradiții, știinta, cultură și educație, în cadrul competiției „Olimpiadele Kaufland”.

Programul (numit la primele ediții „Ajutăm Împreună”) a demarat ca un proiect național de responsabilitate socială asumată de Kaufland România, față de unitățile de învățământ preuniversitar de stat din România. Prin intermediul  acestui proiect, anual, au fost sponsorizate tot atâtea unități de învățământ, câte magazine Kaufland erau deschise în țară la momentul respectiv.

Astfel că, la prima ediție din 2012-2013, 79 de unități de învățământ preșcolar au fost sponsorizate cu recuzită, materiale didactice și consumabile necesare desfășurării activității a peste 13.000 de copii, timp de un an de studiu.

A doua ediție a proiectului (2013-2014) a cuprins 89 de școli din învățământul primar, care au primit câte 100 de tipuri de rechizite și obiecte școlare: carioci, alfabetare, atlase, table magnetice, imprimante și videoproiectoare, însumând peste 300.000 de produse. Astfel, compania Kaufland România a contribuit la o educație mai bună pentru peste 33.000 de copii din clasele 0 – 4.

Ediția a treia (2014-2015), și-a concentrat eforturile spre digitalizarea a 102 școli din învățământul gimnazial din România. Prin acest proiect peste 29.000 de copii beneficiază acum laboratoare de informatică noi și performante, în care pot desfășura atât cursuri de informatică, cât și cursuri aplicate (informatizate) pentru restul disciplinelor.

Ediția de anul acesta își propune să mizeze mai mult pe implicarea unităților de învățământ în actul educațional, protecția mediului și comunitatea locală. De aceea, vor putea beneficia de sponsorizări acele unități care se implică cel mai mult în proiecte de mediu, educaționale sau creative, antrenând elevii în diferite activități. În acest sens, va fi organizată o competiție deschisă între grădințe, școli și licee, iar premiile oferite vor putea fi folosite apoi pentru a acoperi nevoile din unitatea câștigătoare, pentru a se asigura, în final, o mai bună educație a copiilor.

Descrierea programului din 2015

Obiective: Activarea tuturor comunităților educaționale din țară, prin participarea în cadrul unei competitii de activism social si educational, prin implicarea preșcolarilor /elevilor /liceenilor, și a profesorilor.

Interacțiune: Proiectul va fi promovat catre unitățile de învățământ preunivesitar de stat din Romania, prin intermediul mai multor canale de comunicare (inclusiv prin intermediul inspectoratelor școlare).

Domeniile activităților: Mediu, Sport și Sănătate, Creativ-Tradiții, Știință-Cultură-Educație

Perioada: Septembrie 2015 – Martie 2016

Mecanisme:

  1. Reprezentanții instituției (director, profesori, psihologi) au sarcina de a antrena echipe de elevi în diferite activități prestabilite, care se încadrează în domeniile comunicate de organizatorii programului și făcute publice pe platforma dedicată acestuia. Activitățile realizate trebuie înscrise și probate pe site cu materiale foto și/sau video. O comisie formată din reprezentanți ai organizatorilor va valida activitatea respectivă și va acorda unității de învățământ punctajul corespunzător unei grile prestabilite de către organizatori, stabilind astfel clasamentul unităților de învățământ participante.
  2. La finalul programului vor fi premiate cele mai active și implicate 102 instituții de învățământ preuniversitar de stat, cu sume de bani, ce pot fi folosite ulterior pentru implementarea unui proiect, care va avea drept scop îmbunătățirea condițiilor de studiu și a actului educațional. Premiile vor fi acoperite de Kaufland România și vor fi oferite unităților câștigătoare prin intermediul Asociației Școala de Valori.

Criterii de validare a activităților

Activitățile organizate de către unitatea de învățământ și încărcate pe platforma competiției trebuie să facă parte din lista publică de pe site și să implice cât mai mulți copii și tineri. De asemenea, fiecare activitate trebuie probată de către organizatorii ei, prin intermediul unor materiale foto și/sau video, ce vor fi încărcate pe platformă.

 

Premii

În cadrul acestui program se vor acorda  trei categorii de premii finale, după cum urmează:

 Locul I – un premiu de  40.000 de euro, se acordă unității de învățământ care a acumulat cel mai mare număr de puncte până la finalul programului, ca urmare a activităților desfășurate.

 Locul II – un premiu de 30.000 de euro, se acordă unității de învățământ care s-a situat pe locul doi în clasamentul școlilor bazat pe numărul de  puncte obținute până la finalul programului.

Locul III – 100 de premii în valoare de 20.000 de euro, acordate pentru fiecare dintre următoarele 100 de unități de învățământ din clasament, pe baza punctajelor obținute la finalul programului.

Premiile se vor acorda prin sponsorizare de către Kaufland România către Asociația Școala de Valori, care, la rândul ei, le va acorda câștigătorilor, pentru finanțarea unui proiect avizat de Consiliul de administrație/profesoral al unității de învățământ câștigătoare. Toate unitățile de învățământ câștigătoare vor fi contactate și sprijinite în scrierea proiectelor, astfel încât ele să corespundă condițiilor de finanțare impuse de sponsor.

Succes!

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s