Evită să devii o victimă!

Standard
În cadrul Săptămânii prevenirii traficului de persoane la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret s-a derulat proiectul ”Evită să devii o victimă!” în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Primăria Siret.

Exploatare sexuală, exploatare prin muncă, manipulare, abuz fizic şi psihic, viol, brutalizare, constrângere, înşelăciune, racolare, victime, traficanţi, privare de libertate, vânzare de oameni, prelevare de organe, „sclavia modernă” etc. sunt doar câteva concepte care nu ne pot duce cu gândul decât la un singur  fenomen care le cuprinde pe toate: traficul de fiinţe umaneDSC06187 (1) (1)

Pentru că adolescenţii sunt o categorie predispusă şi vizată deseori de traficanţi, s-a considerat oportună ideea de a se derula la Colegiul Tehnic Lațcu Vodă  Siret un proiect de prevenţie a traficului de această natură, cu titlul „Evită să devii o victimă!”

Proiectul, demarat pe data de 8 octombrie și încheiat pe15 octombrie, s-a bucurat de sprijinul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Direcția Județeană de Sport și Tineret, Suceava și al Primăriei Orașului Siret.

Proiectul a vizat informarea elevilor și a populației orașului cu privire la traficul de persoane și crearea unei atitudini responsabile la elevi pentru a evita situațiile ce ar putea să-i aducă în postura de victimă. Activitățile derulate în proiect au fost:
    – (Nu) Mi se poate întâmpla mie! – dezbatere derulată la Centrul Cultural ”Mihai Teliman” Siret pe data de 8 octombrie; au participat reprezentanți ai  ANITP și peste 200 de elevi și profesoriDSC06199 (1)
    – Concurs de afișe cu mesaje îmotriva traficului de persoane  și Concurs de eseuri având ca teme ”Scrisoare pentru victimă”/ ”Scrisoare către traficant”. După jurizare afișele vor constitui materialul unei expoziții în școală. Premiile pentru câștigători vor fi acordate pe 16 octombrie, cu sprijinul DJST Suceava.
    – Realizarea unui marș în orașul Siret, pe o distanță de 1 km. La marș au participat peste 500 de elevi și profesori care au purtat tricouri și pancarte cu mesaje împotriva traficului de persoane. Ei au împărțit pliante trecătorilor și au aprins lumânări în memoria victimelor traficului de persoane. La marș au participat și reprezentanți ai partenerilor proiectului.Remarcăm implicarea elevilor, care au conștientizat pericolul ce se poate ascunde sub orice chip cunoscut sau nu.

Această activitate s-a înscris în rândul activităților de informare și prevenire a traficului de persoane, desfășurate în cadrul Săptămânii prevenirii traficului de persoane, marcând Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane – 18 octombrie 2015.

Consilier educativ Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret,
prof. Lăcrămioara Rotaru
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s