Alege! Este dreptul tău – premiul I la individual și pe echipe

Standard

Concursul național ”Alege! Este dreptul tău”, etapa națională, s-a desfășurat la Năvodari, județul Constanța, în perioada 22-27 iunie 2015. Concursul este inițiat de Inspectoratului Şcolar al Municipiului București și Colegiul Național ”A.D. Xenopol” București în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor și este cuprins în CAEN/2015.

”Dreptul consumatorilor la o hrană sănătoasă”.a fost tematica ediției 2015, la etapa națională calificându-se câte doi elevi din fiecare județ din țară. La etapa națională s-a calificat eleva Ursu Carolina de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, îndrumată de prof. Cristina Lăcrămioara Lupan, câștigătoarea premiului I la etapa națională la ediția precedentă și elevul Tcaciuc Ilie Bogdan de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, coordonat de prof. Cujbă Cristina și prof.Ignătescu Lăcrămioara.

După proba scrisă și susținerea eseurilor de către primii 20 de elevi clasați la proba teoretică,reprezentanții județului Suceava au obținut rezultate remarcabile: Carolina Ursu, a câștigat din nou premiul I, iar Bogdan Tcaciuc o binemeritată mențiune.

O altă probă este cea a echipelor constituite pe regiuni de dezvoltare care constă în testarea cunoștințelor teoretice (legislația care se adresează drepturilor consumatorilor), interpretarea unui spot publicitar, studiu de caz și promovarea regiunii de dezvoltare într-un mod original și creativ.

Echipa regiunii NE s-a dovedit a fi cea mai valoroasă obținând  premiul I.DSC00802

Clasament individual
premiul I  – Ursu Carolina, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava, prof. indrumator Lupan Cristina Lacramioara
premiul III – Tapu Andreea Madalina, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Iași,
Mențiune – Tcaciuc Ilie Bogdan, Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava, profesori indrumatori Cujba Cristina Mihaela, Ignătescu Ionela Lăcrămioara
locul 7- Brem Cristina Roxana, Liceul Tehnologic Economic-Administrativ, Piatra-Neamț, 
locul 11 – Devisevici Marius Andrei, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Iași.
Clasament pe echipe:
Premiul  I – Regiunea Nord-Est
Premiul II – Regiunea Sud-Est
Premiul III – Regiunea Nord-Vest.
Felicitări elevilor și organizatorilor, inspector de specialitate al MECȘ Cătălina Chendea, inspector școlar pentru educație permanentă Elena Ștefan, profesorilor îndurmători, reprezentanților Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Tatiana Vîntur
Inspector școlar pentru educație permanentă
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s