Contemporanii lui Eminescu

Standard

Consiliul Județean Suceava – Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava și Mănăstirea Putna organizează manifestarea „Contemporanii lui Eminescu”, un concurs de fotografii document la care pot participa şcolile din judeţul Suceava.

Scopul concursului este de a implica şcolile în identificarea, păstrarea şi fotografierea mormintelor şi bisericilor mai vechi de anul 1889, din localităţile în care îşi au reşedinţa, indiferent cui aparţineau acele morminte. (în special cele din Todireşti, Şerbăuţi, Pătrăuţi, Fântânele, Călineşti Cuparencu) .

Toate fotografiile din concurs vor fi expuse într-o expoziţie, care se va vernisa la Suceava, în 5 iunie 2015, ora 10.30, în holul mare al Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, din Suceava, strada Universităţii, nr. 48.

Tematica concursului o reprezintă însăşi memoria bucovineană, care încă mai poate fi parţial salvată, în condiţiile în care vechile pietre funerare şi crucile inscripţionate sunt lăsate în paragină, degradate sau smulse din cimitire, pentru a face loc unor monumente funerare noi.

Tinerii fotografi, elevi de gimnaziu şi de liceu, au obligaţia de a fotografia morminte vechi, anterioare anului 1889, în stadiul iniţial (eventual şi pe parcursul curăţirii) şi în stadiul final, şi cu un prim-plan pe înscris (pentru descifrări ulterioare); de asemenea, dacă există în vecinătate şi o biserică sfinţită cel târziu în anul 1889, concurenţii sunt rugaţi să o fotografieze din 2-3 unghiuri diferite.

Înscrierea în concurs se va face, până în data de 2 iunie 2015, prin poşta electronică, fotografiile expediate urmând să fie însoţite de un scurt CV al autorului. Adresele de e-mail pentru înscriere: victortrusu@gmail.com.

Se vor acorda şcolilor cu elevi înscrişi 6 premii (3 premii şi 3 menţiuni), dar toate lucrările vor fi expuse în expoziţiile de la Suceava (5 iunie) şi vor fi publicate într-un album, care se va lansa în 15 iunie 2016.

Decernarea premiilor şi înmânarea diplomelor se va face la Putna, în 15 iunie 2015, ora 13. Premianţii vor beneficia de transport Suceava-Putna şi retur şi de o masă la Putna, ca participanţi activi la manifestări.

Succes!

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s