Sărbătoarea cărții la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Fălticeni

Standard

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor.

Ideea marcării acestei zile la 23 aprilie a fost oferită de Spania, unde are loc, la 23 aprilie, Festivalul Trandafirilor, o manifestare în care este sărbătorit Sf. Gheorghe (Sfântul Jordi) și este comemorat Miguel de Cervantes, alături de William Shakespeare. În această zi, în Spania, încă din Evul Mediu, fetele și femeile primesc flori, fiind o sărbătoare a veseliei. După 1925, a devenit un obicei ca bărbaților să le fie oferită, în schimbul unei flori, o carte. Obiceiul se păstrează și astăzi în Catalonia, unde aproximativ o jumătate din vânzările anuale de cărți se realizează cu acest prilej.Micro-targul de carte

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată „Ziua Bibliotecarului din România”, astfel că în fiecare an sunt sărbătorite concomitent cele două zile.

La inițiativa domnului profesor pentru înv. primar Iacob Mihai și în colaborare cu bibliotecara școlii, Stan Doriana, a fost organizat în școala noastră un micro-târg de carte (22-23 aprilie). Activitatea a fost realizată în parteneriat cu S. C. Nomina Group Expert S. R. L. și s-a bucurat de succes în rândul copiilor, părinților și cadrelor didactice.

Mesaj transmis de prof. Pașcovici Elena

Școala Gimnazială ”M.Sadoveanu” Fălticeni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s