Campanie de prevenire a violenței în mediul școlar R.E.S.P.E.C.T.

Standard

Vineri, 24 aprilie 2015, se lansează Campania de prevenire a violenței în mediul școlar R.E.S.P.E.C.T. în cadrul Cercului pedagogic al responsabililor Comisiei de prevenire a violenței în mediul școlar.

Afis campanieCampania este inițiată de I.Ș.J. Suceava și se desfășoară în parteneriat cu I.P.J. Suceava și Firma de Pază și Securitate Suceava și are obiectivul general de a preveni agresivitatea și violența în mediul școlar exersând atitudini și comportamente astfel încât tinerii să acționeze cu responsabilitate și cu o bună gestionare a emoțiilor, în deplină siguranță, printr-o atitudine preventivă, apelând la metodele specifice educației nonformale, comunicând eficient și activ, promovând toleranța și valorile morale.

Componentele campaniei: Responsabilitate, Educație, Siguranță, Prevenție, Emoție, comunicare, Toleranță

Acțiunile campaniei se referă la:

  1. Desfășurarea în unitățile școlare din județ a activităților corespunzătoare componentelor campaniei, pe parcursul a 7 săptămâni cu elevii și părinții: responsabilitate, educație, siguranță, prevenție, empatie, comunicare, toleranță.
  2. Exersarea tehnicilor de prevenire a violenței în cadrul orelor de dirigenție, activități de suport educațional pentru elevi și părinți.
  3. Tehnici de negociere a conflictelor și mediere.

Teme:  conflictele din jurul nostru, înțelegerea conflictelor, cauzele conflictului,  efectele conflictului, rezolvarea conflictelor, medierea conflictului, calitățile mediatorului, etape în rezolvarea conflictelor, ascultă și personajul ”negativ” fenomenul de bullying, ”Teatru forum”.

  1. Activități extrașcolare în cadrul unor evenimente educative:
  • ”Ziua internațională a nonviolenței în școală” (30 ianuarie)
  • ”Ziua internațională a familiei” (15 mai)
  • ”Ziua mondială a educației” (5 octombrie)
  • ”Ziua internațională a toleranței” (16 noiembrie).

Participanții la activitatea metodică vor primi afișe, pliante și flyere-le campaniei precum și Caietul metodic ”Barometrul reușitei școlare” – Vulnerabilitățile tinerilor – violența în mediul școlar, editat de I.Ș.J. Suceava în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava.

Tatiana Vîntur

coordonatorul campaniei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s