Școala altfel – exemple de activități

Standard

Coordonatorii de proiecte și programe educative din județ au trimis informații și imagini de la activitățile desfășurate în cadrul programului Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun:

 • Școala Gimnazială Grămești, prof. Abordiencei Ionica-Simona: http://consilieregramesti.blogspot.ro/2015/04/activitate-scoala-altfel-vizita-la.html
 • Liceul Tehnologic Marginea, prof. Magdalena Cosovanu a trimis informații referitoare la:
 • Activitatea de colectare a deșeurilor din material plastic (3 saci mari, aproximativ 100 kg de PET-uri). MargineaElevii au participat la discuţii cu administratorul  Serviciului de Salubrizare Marginea despre importanţa colectării selective a deşeurilor. Acțiunea de colectare a fost anunțată din luna februarie astfel încât elevii să aibă timp să colecteze cât mai multe PET-uri.  În această activitate s-au implicat cei 12 învățători, 120 de elevi și familiile acestora care i-au însoțit pe elevi la școala pentru a-i ajuta să aducă pet-urile adunate. Legătura cu centrul de colectare a fost asigurată prin doamna înv. Virginia Ileana Vasiloschi. (În fotografie sunt elevi din clasa a II-a B).
  • Vizionarea piesei de teatru de păpuşi ”Alba ca Zăpada și cei șapte pitici” în  două reprezentații susținute de actorii Marginea 2Ansamblului ”Ciprian Porumbescu” Suceava. La activitate au participat două grupuri numeroase de elevi din clasele I-IV (123 de elevi).Marginea3
  • Activități de grafică și pictură organizate la clasa a V-a A (22 de elevi) sub îndrumarea domnului profesor de educație plastică, Procș Dorin Vasile, pe tema ”Castelul din poveștile copilăriei” și ”Grădina castelului” la care au participat echipe formate din fete și băieți.
  • Colegiul Tehnic ”Al.I.Cuza” Suceava, prof. Monica Huțu: S-a desfășurat proiectul „Reveraţii verzi”. Proiectul a cuprins: concursuri de eseuri şi de fotografie, ample acţiuni de ecologizare şi plantare de puieţi. Echipa de proiect alcătuită din doamnele profesoare Silvia Pintea, Alina Crăciun, Alina Leşan, Mihaela Aconstantinesei şi Matei Tatiana,  a cuprins profesori de diverse specialităţi,dovada faptului că ecologia nu este domeniul exclusiv al biologilor sau geografilor. 537Cei peste 100 de elevi cuprinşi în acest proiect nu numai că şi-au valorificat propriileabilităţi, ci au şi dat o consistentă lecţie de civism contribuind concret la refacerea fonduluiforestier prin plantare de puieţi pe raza Ocolului Silvic Adâncata. Deşi unii elevi au făcut cunoştinţă pentru prima dată cu un hârleţ şi un puiet, au deprins repede abilităţile necesare, au conştientizat importanţa pădurii, a plantării arborilor acolo unde natura sau omul au făcut ca aceştia să dispară.
  • Colegiul Național ”Dragoș Vodă” C. Moldovenesc, prof. Alexandru Cojocari: DSCF7724Suntem creativi si inimosi- clasa a VII a Decoratiuni de paște care au fost vândute iar banii au fost donați pentru terapia unui copilaș diagnosticat cu autism- 8 participanti prof Ionela Stefaroi. Echipa Sigur.Info și Salvați copiii se alătură demersului Ministerului Educației Naționale în cadrul Programului ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”.Tema lansată pentru acest an este „Tu ce vrei să lași în urma ta pe Internet?”. Scopul activității este ca participanții să conștientizeze că fiecare interacțiune cu mediul online contribuie la dezvoltarea Internetului. clasa a XII a C și a XI F  prof. Ionela Stefaroi, prof Octavian Stefaroi. DSCF7702
  • ”Scoala altfel” a debutat în forță și pentru voluntarii de la Grupul Local de Tineret  SUPER NOI! C-lung Moldovenesc. Luni, 6 aprilie au desfășurat o super-activitate cu elevii din clasa I de la Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului. Micutii au fost foarte comunicativi și deschiși la provocari; 5 voluntari – XIF, XID, XI B- prof. Ionela Stefaroi.
  • Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți, prof. Magda Trufin: o impresionantă vizită la ISU Bucovina, unde am avut, din păcate, ocazia de a vedea un apel de urgenţă, copiii fiind foarte impresionaţi de cele 25 de secunde în care SMURD-ul a iesit pe poartă.
  • Clasa a VII-a a vizionat un film şi aveţi impresii în prima imagine şi impresii. Azi, sunt foarte mândră de activitatea realizată deDSCN3374 colectivele claselor a V-a, A şi B, adică confecţionare de felicitări cu ocazia sărbătorilor pascale şi vopsit de ouă, activitate desfăşurată în parteneriat cu părinţii elevilor, lucru extraordinar pentru toţi cei implicaţi în educaţie, părinţi, profesori, elevi! Elevii clasei a VI-a A au realizat, în cadrul proiectului Mărul, pomul vieţii, activităţi specifice. Am uitat să va spun că, la noi, săptămâna, Şcoala altfel, a început cu colectarea de maculatură, la iniţiativa Asociaţiei de Părinţi prin domnul Radu Ianovici! Din culise ştiu că, clasa a V-a A, adică clasa mea, a câştigat premiul I, cu cea mai mare cantitate de maculatură adunată, de ordinul sutelor de kilograme!

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s