Mathématiques sans frontières

Standard

Concursul internațional Mathématiques sans frontières este un concurs de matematică în limbi străine, cuprins în CAEN/2015, la care participă elevi din 35 de țări.

Scopul concursului este de a favoriza interesul pentru studiul matematicii, munca în echipă, participarea  elevilor și comunicarea într-o limbă străină.

Mathématiques sans Frontières Junior se adresează elevilor de gimnaziu, clasele V-VIII. Concursul este la a XII-a ediție în România și la a XXV-a ediție în lume. Organizatorul internațional este „Inspection pédagogique régionale de mathématiques„ (Franța), iar organizatorul național este Școala Gimnazială Nr.1 Suceava (http://msfromania.ro). Clasa care participă este împărţită în echipe, fiecare echipă rezolvă 1-2 exerciţii, grupa care-şi termină exerciţiile poate să ajute grupa/ grupele în dificultate. Evaluarea se face de către profesori de matematică în echipă cu profesori de limbă franceză, pe baza baremului stabilit de echipa internațională de concepere a subiectelor.

Elevii de la Școala Gimnazială ”M.Sadoveanu” Fălticeni au obținut premiul I: clasele a VIII-a B, a VI-a C, a VI-a A, a VIII-a A, a VIII-a C și premiul II, clasele a VI-a B, a VII-a A, a V-a B.

Elevii au fost îndrumați de prof. Olaru Cornelia (matematică), Moisii Doina (matematică), prof. Pașcovici Elena (limba franceză), prof. Apetrei Olimpia (limba franceză).

A consemnat,

Responsabilul echipei locale,

Prof. Pașcovici Elena

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s