Forumul Consultativ cu privire la nevoile sociale și profesionale ale tinerilor

Standard

În perioada 26-29 martie 2015 s-a desfășurat, în localitatea Băile Herculane, Forumul Consultativ cu privire la nevoile sociale și profesionale ale tinerilor.

A fost  prima activitate majoră a proiectului Dezvoltare prin TINEri, proiect al Asociație Elevilor Mehedințeni, derulat  în parteneriat  cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți. Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 3 (KA3)- Proiecte de dialog structurat.

Perioada de derulare a proiectului este martie-noiembrie 2015 iar acestei prime acțiuni îi vor urma:

  • Seminar regional – Tinerii, agent activ al societății de mâine– mai 2015
  • Conferință- Modele de reușită în plan social și profesional pentru TINEri – iunie 2015
  • Forumul strategic – Comunitate pentru TINEri, tineri pentru comunitate – octombrie 2015

Forumul a avut ca finalitate un document care va fi înaintat factorilor de decizie locali, regionali, sau naţionali direct implicaţi în politicile de tineret, document în care sunt prezentate rezultatele consultării (probleme identificate de tineri, soluţii şi indicatori de ameliorare a unor probleme şi anumite sesizări cu privire la textele legislative studiate).11053877_10203847545490361_7529238717450070992_n

Sesiunile propuse de organizatori au abordat teme precum: Politicile de tineret. Ce este dialogul structurat? Cum ajută Uniunea Europeană tinerii? Analiza documentelor de referință cu privire la situaţia tinerilor, Modele de reprezentare în România și Europa, Factori de decizie locali etc. Metodele alese au fost variate, de factură nonformală (open space, photo voice, cafeneaua publica, turul galeriilor, tehnica acvariului, jocul de rol).

La activitate au participat elevi din 17 județe, preocupaţi de politicile de tineret. Aceştia au fost însoțiți de 5 profesori. Elevii au fost selectați de organizatori în urma depunerii unei aplicații.

Județul Suceava a fost reprezentat de Ungureanu Ciprian, elev la Colegiul Național de Informatică Spiru Haret Suceava și Puha Adrian, elev la Colegiul Tehnic Rădăuți, însoțiți de profesor Perța Șofrona Mara, de la Colegiul Tehnic Rădăuți.

A consemnat prof. Mara Perța Sofrona

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s