Concurs național de educație ecologică și colectare selectivă ”Școala Zero Waste”

Standard

Au început înscrierile în  Școala Zero Waste – Concurs Național de Educație Ecologică și Colectare Selectivă, ultima zi de înscriere fiind 28 martie 2015.

Detalii despre inscriere pot fi găsite aici – http://ecostuff.ro/scoala-zero-waste-2015/

“Școala Zero Waste” este un concurs de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial (clasele I – VIII) din România. Perioada de desfășurare a competiției este 20 Aprilie – 29 Mai.

La ediția anterioară au participat 108 școli din 33 de județe, concursul fiind câștigat de Școala Gimnazială Sf. Nicolae din Târgu-Jiu. Numărul elevilor împlicați a fost de 4674 elevi.

Vor fi premiați atât elevii (laptop, bicicleta, tableta, aparat foto etc.) și școlile (tabla interactivă, videoproector, calculator etc.) cele mai implicate, cât și cei mai dedicați profesori (tableta).

Școlile și clasele participante vor fi încurajate să organizeze sesiuni de training și workshopuri de educație ecologică, precum și acțiuni de ecologizare și informare în comunitățile în care trăiesc. Toate acestea le vor aduce puncte care contează în stabilirea clasamentului final și a câștigătorilor.

Prin intermediul acestui concurs vom susține educația ecologică și vom întări obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii și tinerii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Participarea elevilor la Concursul de colectare selectivă le dă posibilitatea să contribuie la protejarea naturii și reducerea poluării și în același timp să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs.

Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s