Aplicații pentru biroul de presă al CNE

Standard

În perioada 25 februarie – 13 martie, orice elev din România poate candida pentru unul dintre posturile de redactor sau  responsabil online/grafic/video/foto, indiferent de clasă sau dacă deține sau nu vreo funcție în Consiliul Elevilor.

Platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro, va pune la dispoziţia doritorilor un sistem online de depunere a aplicaţiilor. Ce trebuie să faceţi este să vă creaţi un cont pe – Wedu.ro – şi să completaţi formularul de aplicaţie online. Unele secţiuni vor avea şi o probă practică. Astfel, aplicanților la redacția CNE li se va cere să scrie un comunicat de presă pe o temă dată, timpul de lucru fiind 24 de ore de la momentul anunțării. Responsabilul foto va trebui să trimită la adresa contact@consiliulelevilor.org cinci poze din portofoliul propriu, relevante pentru această poziție, iar candidații pentru responsabil video, respectiv designer grafic vor avea la dispoziție trei zile pentru a crea un spot/cover promoțional pe o temă impusă.

Pentru a-ți depune aplicația, click aici.
Atenție: Pentru a-ți putea depune aplicația, este necesar să-ți creezi un cont Wedu. 

Din juriul de anul acesta vor face parte actualul secretar interimar, Tudor GĂITAN, redactor timp de două mandate în cadrul BdP, Ana VOICILĂ, senior CNE și fost Secretar al Departamentului de Organizare Internă a CNE, Răzvan Dănuț CÎNDEA, membru extern și în echipa juriului de anul trecut pentru alegerea Biroului de Presă, cu o vastă experiență în domeniul mass-mediei și PR-ului și fost jurnalist, Bogdan POPESCU și viitorul secretar al Departamentului de Educație și Comunicare(Relații Externe) care va fi ales în cadrul Adunării Generale Extraordinare a CNE din luna martie.

Componența Biroului de Presă, mandatul 2015-2016

  • 2 redactori care vor avea sarcina de a redacta comunicatele de presă emise de organizaţie, respectiv diverse ştiri şi interviuri. De asemenea, fişa postului include asigurarea finisării, în conținut și formă, a unor pasaje de texte destinate publicării, în numele Consiliului Naţional al Elevilor;
  • 2 responsabili online, delegaţi să întreţină conturile Consiliului Naţional al Elevilor în mediul online, să disemineze informaţiile, să actualizeze constant  site-ul oficial, reţele de socializare și să monitorizeze aparițiile în presă și activitatea în social-media a Consiliilor Județene ale Elevilor;
  • 1 responsabil foto dator să capteze momentele cheie din timpul diverselor întâlniri, conferinţe şi activităţi sau proiecte ale Consiliului Naţional al Elevilor, respectiv prelucrarea fotografiilor.
  • 1 responsabil video: Persoana care urmează să ocupe această funcţie va avea responsabilitatea de a crea diverse spot-uri de promovare a Consiliului Naţional al Elevilor şi a activităţilor acestuia, ori de câte ori va fi nevoie.
  • 1 designer grafic: Această funcţie se rezumă la realizarea succesivă a diferitelor  imagini (covere-uri) pentru principalele proiecte şi campanii ale Consiliului Naţional al elevilor, precum şi pentru conturile din mediul online.

Calendarul selecţiilor naţionale:

  • 23 februarie -13 martie 2015: Depunerea aplicaţiilor pe platforma suport – Wedu.ro – :
  • 14 martie, ora 10:00: Anunțarea probei practice pentru candidații la responsabil video/designer grafic/redactor
  • 16 -18 martie: Jurizarea;
  • 19 martie: Publicarea rezultatelor;
  • 20 martie: Depunerea contestațiilor la adresa contact@consiliulelevilor.org

Atenție: Candidații la redacție vor avea 24 de ore pentru a trimite comunicatul de presă, iar candidații la responsabil video/designer grafic, 72 de ore de la momentul anunțării probei practice! Toate acestea vor fi trimise la adresa contact@consiliulelevilor.org, precizând în conținutul e-mailului numele, prenumele și numărul de telefon, iar în titlu, funcția pentru care candidează;

De ce merită să te implici?
Experienţa pe care o vei acumula ca membru al Biroului de Presă din cadrul Consiliului Naţional al Elevilor  îţi va permite dezvoltarea succesivă a unor abilităţi de comunicare şi relaţionare. Este o modalitate excelentă de a învăţa lucruri noi şi de a lucra în echipă. Toate acestea presupun un nou concept, şi anume cel al educaţiei nonformale, un concept care îşi propune să revoluţioneze sistemul educaţional din România.
Această experienţă poate reprezenta o etapă premergătoare în dezvoltarea ta profesională, o experienţă în domeniile relaţiilor publice şi ale comunicării. De asemenea, această activitate îţi va permite să parcurgi un proces complex de autocunoaştere, care îți va testa limitele și te va ajuta să-ți descoperi noi aptitudini.

Când și cum s-a înființat Biroul de Presă?
Necesitatea unei promovări echilibrate, uniforme, respectiv constante a activităților Consiliului Național al Elevilor și a pozițiilor acestuia, a determinat înființarea Biroului de Presă.Iniţiativa figurează, pentru prima dată, în Strategia de Dezvoltare a Secretarului Departamentului de Relații Externe, încă din mandatul 2012-2013. De asemenea, continuarea activităţii Biroului de Presă a reprezentat un punct strategic semnificativ şi pentru generaţiile următoare.

Mesaj preluat de la Tudor Găitan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s