Școala altfel, 6 -10 aprilie 2015

Standard

Programul ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!se va desfășura în conformitate cu O.M. nr. 3637 din 19.06.2014.

1.  În alcătuirea programului de activitate unitățile școlare vor avea în vedere următoarele:

 • Anexa O.M. nr. 3637 din 19.06.2014 – programul ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.
 • Norma didactică a fiecărui cadru didactic.
 • Programul zilnic al elevilor.
 • Spațiile de care dispune unitatea școlară (săli de clasă, teren de sport etc.) sau alte spații ale organizaţiilor/instituțiilor partenere.
 • Consemnarea în condică a activităţilor, proiectelor, competiţiilor etc., conform programului de activitate din săptămâna 6-10 aprilie 2015.
 • Parteneriatele stabilite cu ONG-uri, muzee, instituții, palatul și cluburile copiilor, asociații etc..
 • Implicarea Consiliilor Școlare ale Elevilor, Consiliului Județean al Elevilor, Consiliile Reprezentative ale Părinților, asociații ale părinților etc..
 • Diseminarea activităților și impactul acestora asupra elevilor, cadrelor didactice, părinților, unităților școlare și a comunității
 • Participarea la diferite etape ale concursurilor școlare și extrașcolare sau la olimpiadele școlare, etapa națională.
 1. Monitorizarea copiilor/elevilor la activități se realizează de către educatoare/ învățător/diriginte; se iau măsuri concrete care să prevină accidentele, evenimentele nedorite care pot pune în pericol siguranța și securitatea elevilor/cadrelor didactice participante/implicate.
 2. Vizitele de studiu, taberele, școlile de creație sau de cercetare, excursiile tematice, excursii de studiu, parteneriatele, proiectele care necesită deplasarea elevilor şi cadrelor didactice în alte județe vor respecta procedura operațională a I.Ș.J. Suceava nr. 29 din 25 martie 2014 referitoare la organizarea și desfășurarea taberelor/excursiilor/expedițiilor și altor activități de timp liber.  Aprobarea pentru participarea la aceste acțiuni se face până pe 30 martie 2015.
 3. Pentru acțiunile la care este necesară deplasarea elevilor în județ, pentru perioada 6-10 aprilie 2015, directorul școlii va aviza deplasarea grupurilor de elevi, cu respectarea precizărilor din Procedura operațională nr. 29/25 martie 2014. Activitățile care necesită deplasarea grupurilor de elevi la activități în județ (parteneriate, vizite tematice, activități la muzeu, concursuri, excursii de o zi etc.) vor fi centralizate în documentul google docs (documentul word din școli), cu cel puțin o zi înainte de deplasare:
 1. Programul de activitate poate cuprinde, în una dintre zilele săptămânii, activităţi de tipul Școala altfel în spiritul cercetășiei”. În acest sens, pe site-ul scout.ro, găsiți exemple de activități, care folosesc metoda ”scout”, pentru fiecare nivel (I-IV, V-VIII, IX-XII).
 2. Palatul și cluburile copiilor din fiecare zonă a județului sunt centre de educație extrașcolară, cu experiență în organizarea și desfășurarea activităților de timp liber, a activităților extrașcolare, astfel încât puteți beneficia de experiența acestora în cadrul unor acțiuni desfășurate în parteneriat.
 3. În vederea planificării activităților desfășurate în parteneriat cu alte instituții (universități, ONG-uri, asociații, ISU, Poliție, muzee etc.), vă rugăm să le contactați în timp util.
 4. Până pe data de 27 martie 2015 veți consemna în documentul goole docs exemple de proiecte/activități/acțiuni/parteneriate/concursuri planificate pe care le considerați de impact pentru comunitate, elevi, părinți, pe care le veți desfășura în săptămâna Școala altfel. (documentul word din adresă).
 1. Raportul final (conform fișei anexate) se va aduce pe CD/DVD până la data de 30.04.2015, inspectorului pentru educație permanentă, în vederea centralizării datelor şi realizării raportului I.S.J. Suceava precum și pentru selectarea exemplelor de bună practică la nivel județean. Raportul va cuprinde obligatoriu o analiză a programului, exemple de bune practici din unitatea școlară, fotografii relevante de la activități și o prezentare ilustrativă a activității din Școala altfel pe maximum 20 slide-uri. Anexa Model Fisa de activitate și Anexa Raport final Scoala Altfel .
 2. După încheierea vacanței de primăvară, fiecare unitate școlară va analiza, în primul consiliu profesoral, rezultatele și impactul programului Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.
 3. Pe platforma http://sae.edu.ro găsiți date despre ONG-uri, asociații, instituții implicate în activități specifice săptămânii ”Școala altfel”, în anii precedenți.
 4. În vederea desfășurării unor acțiuni, proiecte în parteneriat, ONG-urile se pot înscrie pe platforma http://sae.edu.ro, secțiunea înregistrare ONG, pentru aprobarea accesului de către evaluatorul MECS.
 5. Anual se desfășoară competiția ”O activitate de succes în Săptămâna Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Veți primi informațiile respective în timp util. Activitățile: ”Împreună facem școala altfel” de la Colegiul Tehnic”M. Băcescu” Fălticeni și ”Cuza Open”, de la ”Colegiul Tehnic ”Al.I.Cuza” Suceava, au fost câștigătoarele domeniilor tehnic și respectiv sportiv la competiția națională/2014.

Succes!

Inspector pentru educație permanentă

Prof. Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s