Frozen, final de ediție

Standard

Tabăra de iarnă White Camp Bucovina FM desfășurată de Centrul Scout ”Școimii Bucovinei” Fundu Moldovei s-a încheiat.

Regatul Arendelle (alias Fundu Moldovei) tocmai și-a închis porțile sub ochii înlăcrimați ai vizitatorilor. S-au deschis, în schimb, ferestrele amintirilor și reflecțiilor.frozen

Au fost cinci zile pline de provocări, explorări, încercări, evaluări și multă oboseală. Prietenii noi s-au legat, iar altele mai vechi s-au consolidat. Dincolo de tristețea inerentă unor despărțiri, bucuria reușitelor și lecțiile acumulate vor rămâne marile câștiguri ale întregului camp.

După deschiderea taberei, chiar din debut, atelierele ne-au purtat prin lighenele cu aracet, dar și prin cele cu clătite. Am învățat să manevrăm acele cu migală și pensoanele cu dibăcie. Apoi, la „primul ajutor” am descoperit că orice problemă are o soluție de care poate depinde viața unui om. Busolele fermecate și-au dezvăluit tainele la atelierul de orientare turistică. Păsările cerului se vor simți mai în siguranță în căsuțele confecționate, iar locuitorii regatului vor savura din plin băncuțele frumos aranjate de către cei veniți de peste mări și țări să ajute la căutarea prințesei dispărute.

A urmat apoi marea provocare. Obcinele Bucovinei pot părea blânde văzute în imagini fotografice. Altfel arată când începi să le străbați. Cercetașii însă au înfruntat din plin provocarea. Cei 20 de km parcurși au demonstrat că excesul de oboseală prin inima munților nu este dăunător sănătății. A fost una din marile victorii ale cercetașilor, mulți dintre ei aflați la primul traseu de acest gen.frozen2

Ziua următoare a venit cu o altă încercare, nu foarte simplă. Alți cinci km parcurși în căutarea indiciilor ce duceau spre prințesa Elsa. Alunecări pe gheață, escaladari de munte, trasee greșite, busole încăpățânate, toate au făcut parte dintr-o explorare care a șters și ultimele urme de oboseală. Nu găsirea Elsei a fost trofeul campului, ci identificarea aspectelor esențiale care să permită o educație pentru viață.

În acest sens, nu pot fi ignorate, nici uitate, momentele de întâlnire ale patrulelor (atât la minutele de spiritualitate, cât și la cele de evaluare). Implicarea în sectoarele de organizare a taberei, sub directa supraveghere a liderilor, au pus un plus de vaoarea la coeziunea unor grupuri care dau toată substanța educației cercetășești. Trolii au fost la rândul lor foarte atenți ca să îi „ajute” pe cei mai dezorganizați să învețe să își așeze toate lucrurile la locul lor. Cei neatenți și-au asumat riscurile de rigoare! 🙂frozen3

A venit și seara talentelor. Fără artificialitate, dezinvolți, cercetașii au arătat că pot să facă față presiunii publicului, dar să se și bucure ca într-o mare familie. Într-o atmosferă caldă, prietenească, a fost trăit din belșug scurtul răgaz până la reîntoarcerea la școală. Focul de tabără a adus încă un plus de căldură la un spectacol care nu a ținut cont de gerurile iernii.

„Pentru unii oameni merită să te topești”, spunea Olaf, omulețul de zăpadă îndrăgostit de îmbrățișări. Aceasta au învățat și cercetașii: să fie dispuși de sacrificiu dacă doresc să aibă un rol pozitiv în societatea în care viețuiesc. Cooperarea, comunicarea, spiritul de echipă, depășirea temerilor au fost câteva dintre atu-urile unui camp care va rămâne în memoria participanților.frozen4

White Camp Bucovina FM nu a ajuns doar la cea de a doua ediția a sa, ci a reușit pentru a doua oară să frângă inimi. Cu aceste rezultate, chiar merită să te topești.

În numele echipei de organizare, șeful cetății (Flo) mulțumește tuturor liderilor și cercetașilor care și-au sacrificat din timp și din energie pentru a petrece clipe de neuitat la Fundu Moldovei. Sperăm că ați plecat înapoi cu tolba plină.

A consemnat liderul cercetașilor de la Fundu Moldovei, prof. Florentin Lehaci.

Alte imagini din tabără puteți găsi pe blogul cercetașilor șoimilor din Fundu Moldovei:

https://soimiibucovinei.wordpress.com/2015/02/07/frozen-la-final-de-explorare/

(TV)

frozen 6

Reclame

3 răspunsuri »

  1. A fost un camp minunat, în care toți am învățat câte ceva. Să fim solidari, corecți și să ne sacrificăm la nevoie pentru cei din jur. *pentru unele persoane merită să te topești-Olaf* Amintirile din WCBFM II nu cred că vor fi ‘uitate’ prea curând. Desigur acest camp nu s-ar fi putut desfășura fără organizatori, cărora le mulțumim pentru tot efortul depus. Gata Oricând! :3

  2. Vreau sa le multumesc tuturor organizatorilor deoarece mi-au facut o vacanta de iarna ce a meritat traita si exploatata la maxim. A fost un camp frumos… Desi doar editia a II-a , eu consider ca a avut succes in randurile cercetasilor. Un cadru simbolic bine definit, oameni minunati, activitati motivatoare au contribut la succesul acestei tabere. Zambete, lacrimi in ochi, strangeri de mana, imbratisari, toate acestea au devenit deja „amintiri de vacanta”… Insa ceea ce conteaza cu adevarat este faptul ca aceste amintiri ne vor hrani pana la urmatoarea editie White Camp Bucovina FM”. Pana atunci, cercetasi, demonstrati ca sunteti capabili sa faceti fata provocarilor unui nou an cercetasesc si demni de a face parte din aceasta organizatie.

  3. Toate acele zile in care printesa Anna ne-a pus la incercare pentru a ajunge la sora ei , Elsa , au fost pline de activitati care iti testau curajul , indemanarea , loialitatea si care te provocau sa iti descoperi talente ascunse . Dar toate acestea nu s-au intamplat prin magie, ci prin munca depusa de organizatori carora le multumesc din tot sufletul pentru experientele si prieteniile de neuitat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s