Alege sănătatea!

Standard

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava a găzduit o nouă etapă a proiectului județean de prevenirea a consumului de droguri ”Alege sănătatea!”.

Proiectul, prin obiectivele și activitățile propuse pe parcursul anului școlar 2014-2015, propune modalități de implicare a factorilor implicați în educația tinerilor: școală, familie, comunitate și contribuie la dezvoltarea la nivel local de proiecte de informare, educare, conştientizare cu privire la consumul de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, adresate elevilor din învăţământul preuniversitar.

›”Adolescenţii par să nu aibă nevoie de părinţii lor, dar aparenţele sunt înşelătoare. Ei au nevoie să fim implicaţi în vieţile lor! Au nevoie să se simtă apreciaţi, iubiţi, ascultaţi!” este ideea centrală a proiectului, propunându-și să implice familia în activități de conștientizare a părinților despre riscurile la vârsta adolescenței.

O altă componentă este cea educațională întrucât ”Copilul crea să experimenteze binele și răul. Noil îl ajutăm să discearnă.”

Picture4

Obiectivele proiectului vizează:

  • Conştientizarea a 1000 elevi din 5 unitaţi şcolare cu vârste cuprinse între 14-19 ani asupra riscurilor la care se pot expune consumul de alcool şi substanţe cu potenţial psihoactiv (medicamente, etnobotanice, droguri) prin activităţi de informare.
  • Prevenirea  comportamentelor de risc ale consumului de alcool şi substanţe cu potenţial psihoactiv (etnobotanice) în rândul a 1000 elevi din 5 unitaţi şcolare cu vârste cuprinse între 14-19 ani prin activităţi dezvoltarea abilităţilor de refuz prin reducerea factorilor de risc şi creşterea factorilor de protecţie.
  • Conştientizarea a 500 de părinţi cu privire la factorii de risc şi factorii de protecţie, semnele, simptomele şi efectele consumului de droguri.
  • Furnizarea informaţiilor cu privire la sistemul integrat de asistenţă al consumatorilor de droguri şi servicii care pot fi accesate în comunitate.
  • Oferirea de alternative de petrecere a timpului liber tinerilor.IMG_7585

Activitățile desfășurate în perioada octombrie 2014-ianuarie 2015 s-au adresat părinților elevilor din liceele implicate în proiect prin intermediul unor sesiuni informative.

Activitățile viitoare vizează teme abordate în orele de suport educațional pentru elevi: Iluzie /realitate; Mituri  despre droguri; Despre droguri- modalități de refuz, soluții; Plăcere/fericire.

Au participat elevi, părinți, cade didactice, voluntari ai proiectului, reprezrntanți ai instituțiilor partenere.

Unitățile școlare implicate: Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară  Suceava – inițiatorul proiectului, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Colegiul Național  ”Spiru Haret” Suceava.

Parteneri: Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Suceava, Asociația ASSOC, I.P.J. Suceava, Colegiul Farmaciștilor Suceava, Crucea Roșie Suceava, ”Bucovina profundă”

Parteneri media: Radio AS Suceava, Intermedia Suceava

Coordonator: Inspectoratul Școlar al Județului Suceava

Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s