Opt minute sau bogăția sufletului

Standard

Legenda spune că o femeie săracă cu un copil în brațe, trecând pe lângă o peșteră a auzit o voce misterioasă care i-a spus:

Intră și ia tot ceea ce îți dorești, dar să nu uiți ceea ce-i mai important. Amintește-ți că după ce vei ieși poarta se va închide pentru totdeauna. Așa că profită de această oportunitate, dar nu uita ce-i mai important.

Femeia a intrat în peșteră și a găsit multe bogății. Fascinată de aur și bijuterii, a așezat copilul pe o stâncă și a început să strângă de zor tot ce putea duce.

Vocea misterioasa i-a vorbit din nou: “ Ai doar opt minute!”

Când au trecut cele opt minute, femeia, încarcată cu aur și pietre prețioase, a fugit afară din peșteră și poarta s-a închis.

Atunci și-a amintit că a uitat copilul înăuntru, iar poarta s-a închis pentru totdeauna.

Bogăția durează puțin, iar disperarea pentru totdeauna!

La fel se întâmplă de multe ori și cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trăi în această lume și o voce ne amintește mereu: ”Nu uita ce e cel mai important!” Și cele mai importante sunt valorile spirituale, familia și copiii, viața, educația, bunul simț, reputația, dragostea, adevărul și demnitatea.

Câștigurile, bogăția, plăcerile materiale ne fascinează într-atât încât uităm ceea ce e mai important. Ne risipim timpul și dăm la o parte esențialul: “Bogăția sufletului.”

Trăim într-o lume plină cu probleme, neliniștiți și toate numai pentru că uităm cel mai important: “Bogăția sufletului!”

TV

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s