Regulile lui Bill Gates

Standard

Bill Gates a ținut un discurs la un liceu despre cele 11 lucruri pe care elevii nu le-au învățat și nu le vor învăța la școală.

El a scos în evidență faptul că sentimentul de automulțumire și învățăturile “corecte” din punctul de vedere al politicilor educaționale au creat o generație de copii care nu au deloc noțiuni despre realitate și despre felul în care realitatea trebuie percepută, înțeleasă.

Regula nr. 1: Viața nu e dreaptă – obișnuiește-te cu ideea!

Regula nr. 2:  Lumii prea putin îi pasa de stima ta de sine. Lumea se așteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulțumit de tine însuți.

Regula nr. 3:  Nu vei câstiga 60.000$ pe an de îndată ce părăsești băncile școlii. Nu vei fi vicepreședintele vreunei companii cu telefon în mașină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o să ai un șef!

Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau șansă.

Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinților tăi, așa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greșelile tale, ci învață din ele.

Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinții tăi nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns așa din cauză că trebuie să-ți plătească cheltuielile, sa-ți spele hainele și să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Așa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziții generației părinților tăi, încearcă să-ți despăduchezi propriul dulap.

Regula nr. 8: Poate că școala ta a scăpat de învingători și învinși, însă viața NU. În unele școli au abolit corigențele și elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamană, deloc, cu NIMIC din viața reală.

Regula nr. 9: Viața nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere și pe foarte puțini angajatori îi interesează să te ajute să “te găsești”. Faci asta în timpul liber.

Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viața reală. În viața reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele și să mearga la serviciu.

Regula nr. 11: Fiți amabili cu tocilarii. Există șansa ca în viitor să lucrați pentru vreunul dintre ei!

TV

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s