Ziua Siguranței pe Internet

Standard

Ziua Siguranței pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei on-line și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți, precum și conștientizarea și educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

Susținută la nivel european de către organizația INSAFE și de Directoratul General pentru Media și Societatea Informatică al Comisiei Europene, Ziua Siguranței pe Internet a atins un grad global de participare, conștientizare și acoperire media, aflându-se în continuă creștere.

Ajunsă la ediția a XII-a, Safer Internet Day 2015, va avea loc pe data de 10 Februarie 2015 și va fi sarbătorită în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Tema acestei ediții este: Let’s create a better Internet together! mpreună facem internetul mai bun!) și vizează necesitatea colaborării între toți utilizatorii de Internet, de la copii, părinți, profesori, reprezentanți ai industriei, politicieni sau formatori de opinie, pentru a face mediul online unul mai bun și mai sigur. Ca în fiecare an, în România, evenimentul este precedat de un concurs național de proiecte adresat copiilor care în acest an se va desfășura sub titlul „Resurse digitale pentru viitor„.

Mai multe detalii despre concurs gasiti aici.

Datorită numeroaselor cereri primite, data limită de transmitere a proiectelor în cadrul concursului „Resurse digitale pentru viitor” a fost prelungită până pe 18 Ianuarie 2015, acestea urmând a fi evaluate în perioada 19 Ianuarie 2014 – 30 Ianuarie 2015 de către un juriu special, format din membrii Consorţiului Sigur.info, sponsorii şi partenerii concursului, elevi şi profesori.

Mai multe detalii despre:

  • Concurs găsiți AICI
  • Activitățile educaționale propuse pentru Luna siguranței pe Internet găsiți AICI

Categoriile speciale în competiție: Profesorul Anului, Școala Anului, Voluntarul Anului și Grădinița Anului. Prin acestea vom premia cele mai implicate persoane și instituții în promovarea și asigurarea unei activități online responsabile pe tot parcursul anului 2014.

Organizatori Safer Internet Day in Romania

In Romania, evenimentul Ziua Siguranței pe Internet este organizat și promovat de Consorțiul Sigur.info format din Organizația Salvați Copiii Romania, ca și Coordonator național al proiectului, Positive Media și Focus – Centrul Roman pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual.

Consorțiul a fost inițiat în anul 2007 și are ca scop dezvoltarea proiectului Sigur.info în cadrul programului european multianual de promovare a utilizării, în condiții de mai mare siguranță a Internet-ului și a noilor tehnologii online, Safer Internet Plus desfășurat prin organizația europeană InSafe, de către Directoratul General pentru Media și Societatea Informatică al Comisiei Europene.

Tatiana Vîntur

Reclame

Un răspuns »

  1. Pingback: Ziua Siguranței pe Internet | activsc3sv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s