Conferință Europeană a Părinților

Standard

În perioada 28-29 noiembrie 2014, la București, s-a desfășurat Conferința Europeană a Asociațiilor de Părinți cu tema ”Abandonul și violența în școli”, eveniment organizat de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, Asociația Europeană a Părinților, cu sprijinul Ministerului Educației, Naționale, al Primăriei Generale a Municipiului București, a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

La eveniment au participat 60 de reprezentanți ai părinților din state europene, inspectori școlari, reprezentanți ai organizațiilor de părinți din țară, reprezentanți ai sindicatelor din învățământ, cadre didactice, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, Ministerului Afacerilor de Externe și ai IȘMB.

Parinti

În sesiunea plenară au fost prezentate următoarele:

  • Abordarea părăsirii timpurii a școlii, a violenței școlare și a rolului relației școală- familie din perspectiva drepturilor copilului în vederea prevenirii acestora – Maria Herczog, președinte al Eurochild
  • No Hate Speech- Campanie a Consiliului Europei – Zahia Akkouh, Centrul European Wergeland
  • Abandonul școlar – cauze și efecte – Ciprian Fașturnic- Institutul de Științe ale Educației, România
  • Violența în secolul XXI – Magda Balica, Institutul de Științe ale Educației, România
  • Agenți ai schimbării – Nora Ritok, președinte Fundația True Pearl
  • Platforma europeană pentru investiții în copii – Benoit Guerin, EPIC
  • Rezultatele analizei cu privire la rolul părinților privind siguranța rutieră- Jens Volmicke, Goodyear.

În cuvântul său, Mihaela Gună, președintele Federației Naționale a Asociațiilor Părinților din România a subliniat importanța comunicării dintre părinte – copil, a parteneriatului constant dintre familie și școală pentru o educație de calitate a viitorului copiilor.

”România este o țară în care numărul copiilor care abandonează școala este mare, însă cifrele arată că în ultima perioadă a reușit să se diminueze numărul celor care părăsesc școala. Violența în școală ține și de internet. Una dintre măsurile pentru diminuarea violenței în școală o reprezintă discuțiile cu părinții astfel încât aceștia să se apropie de proprii copii și să încerce să îi aducă pe drumul cel bun. Există multe campanii care vizează toleranța față de celălalt”, a declarat președintele Asocieției Europene a Părinților, Eszter Salamon.

Delegații județului Suceava au fost inspectorul școlar pentru educație permanentă Tatiana Vîntur și un reprezentant al Asociației Părinților ”Excelpior” Suceava, d-na Liliana Orza.

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s