Alegerile elevilor

Standard

Săptămâna 27 – 31 octombrie 2014 este  dedicată procesului electoral propriu zis pentru alegerile Consiliilor Școlare ale Elevilor, perioadă în care se vor desfășura sesiunile de vot în fiecare unitate de învățământ care are candidați validați.

Pentru procesul electoral vor fi folosite două documente importante: modelul pentru procesul verbal al alegerilor Proces verbal – Consiliul Școlar a Elevilor  (model obligatoriu) și modelul de buletin de vot Model buletin de vot – Consiliul Școlar al Elevilor (model facultativ) .

Elevii din clasa a XII-a nu pot candida pentru posturile de Președinte, Vicepreședinte sau Secretar. Pentru departamente poate candida orice elev, indiferent dacă este sau nu șef de clasă.​

Atenție: În cazul posturilor pentru care candidează o singură persoană se va vota cu DA sau NU de către TOȚI elevii unității de învățământ;

După sesiunea electorală (alegerea președintelui, vicepreședintelui, secretarului și a celor cinci  Directori de Departamente), responsabilul CȘE va trimite procesul verbal de la alegeri, scanat, și tabelul cu componența Consiliului Școlar al Elevilor la adresa tudor.gaitan@consiliulelevilor.org (în subiectul mesajului se va introduce numele instituției de învățământ).

Trimiterea componenței CȘE se va face până la data de 5 noiembrie 2014.

Important:

În cazul unităților de învățământ în care rămân posturi vacante, acestea se vor ocupa în urma unei ședințe cu șefii claselor. (se va consemna în procesul verbal).

După finalizarea alegerilor pentru funcțiile de Președinte, Vicepreședinte și Secretar, se va face o ședință cu toți șefii claselor în care se vor alege Directorii de Departamente.

Departamentele sunt următoarele:

1. Departamentul pentru resurse umane, financiare și de voluntariat;

2. Departamentul pentru comunicare si relații publice;

3. Departamentul Avocatul Elevului;

4. Departamentul pentru programe de cultură, de sport, de educaţie şi de tineret;

5. Departamentul de formare și educație nonformală.

​La adresa mai sus menționată  veți trimite poze cu afișe ale elevilor sau instantanee relevante din perioada alegerilor pentru exemple de bune practici și pentru a fi promovate pe site-ul CJE și CNE.

Mai multe detalii puteți găsi pe www.consiliulelevilor.org sau www.wedu.ro.

Tudor Găitan

Secretar Consiliul Național al Elevilor
Departamentul de Educație și Comunicare (Relații Externe)
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s