Valori naționale – afirmare europeană

Standard

În perioada 24 – 27 octombrie 2014 a avut loc schimbul de experiență culturală între Școala Gimnazială Ciocănești și Centrul Cultural Dacia – Chișinău în cadrul proiectului internațional Dacia „Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai”. Activitățile au avut la bază  tema „Cunoașterea și afirmarea valorilor naționale – afirmarea noastră europeană”.

Ciocanesti1

La activități au participat elevi de gimnaziu de la Liceul Teoretic ,,Ion Luca Caragiale” – Orhei, Chișinău și de la Școala Gimnazială Ciocănești, județul Suceava. Activitățile au fost găzduite de Casa de Cultură ,,Florin Gheucă” din Ciocănești,  de Muzeul Național al Ouălor Încondeiate – Ciocănești și de Școala Gimnazială Ciocănești.

În cadrul activității ,,Lada cu zestre”,  elevii de la ambele școli au prezentat un program cultural – artistic, tainele închistririi oului au fost dezvăluite elevilor de la chișinău de către fiii satului, iar din ,,lada cu zestre” a fost scoasă și legenda Ciocăneștiului. Ultima activitate  s-a desfășurat în școală prin participarea partenerilor la două lecții demonstrative: limba și literatura română – ,,Identitatea noastră națională”, respectiv consiliere și orientare – ,,Identitate, tradiție și credință”.

Ciocanesti2

Programul a fost încheiat cu festivitatea de înmânarea diplomelor elevilor participanți.

Schimbul de experiență s-a realizat cu sprijinul partenerilor: Centrul Cultural Dacia – Chișinău, Primăria Comunei Ciocănești, Casa de Cultură ,,Florin Gheucă”-Ciocănești și Muzeul Național al Ouălor Încondeiate – Ciocănești.

Consilier educativ

prof. Boiciuc Zanfirica

Lasă un comentariu