Ziua Internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor naturale

Standard

13 octombrie a fost desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite,.
Prin dezastre naturale se înţeleg fenomenele naturale de origine geologică sau meteorologică, ori îmbolnăvirea unui număr mare de persoane sau animale, produse în mod brusc, ca fenomene de masă, provocând pierderi de vieţi omeneşti, pagube materiale şi degradarea mediului ambiant.

Studiile efectuate la nivel mondial arată că numărul oamenilor care vor avea de suferit de pe urma dezastrelor naturale va creşte, până în 2015, cu 50%. România se află printre statele care prezintă un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale, într-un clasament al ONU din anul 2010.
Cu prilejul Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava va organiza activități de popularizare a acestui eveniment și Ziua Porților Deschise.

http://www.newsbucovina.ro/actualitate/111790/foto-pompierii-au-fost-asaltati-de-tineri-dornici-sa-vada-tehnica-de-interventie-cu-ocazia-zilei-internationale-pentru-reducerea-riscului-dezastrelor-naturale

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s