Freedom Tour

Standard

Freedom Tour a ajuns la Suceava – 7 și 8 octombrie 2014.

Caravana Freedom Tour a plecat din București pe 11 septembrie 2014 și se va opri în 16 orașe, parcurgând un total de aproximativ 2500 de kilometri, pe parcursul a 896 de ore. Numărul de ore reprezintă numărul oficial de victime ale traficului de persoane înregistrate în 2013, în România, conform datelor furnizate de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.P1290614

Turul se va încheia pe 18 octombrie 2014, tot în București, cu prilejul Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane și a ștafetei Run4Freedom, organizate de Bancpost, cu aceeași ocazie.

Caravana s-a opritP1290587 la Colegiul Național ”M.Eminescu” Suceava, Liceul ”Filadelfia” Suceava și Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava.

FreedomTour este un semn de întrebare pus societății civile cu privire la una din cele mai grave infracțiuni și fenomene sociale ale secolului XXI, cât și o călătorie de descoperire a traficului de persoane la nivel național.

Uniunea Europeană a declarat că România este principala țară sursă pentru victime ale traficului de persoane din interiorul Uniunii. Cifrele naționale ne spun că se întâmplă peste tot în jurul nostru. Așa că vrem să vedem ce forme ia acest fenomen în țară cât și reacția publică, a noastră, a tuturor. Vrem să vorbim cu cei care fac ceva împotriva lui și vrem să împărtășim cu alții experiența lor.P1290581

Nu în ultimul rând, #FreedomTour este călătoria unor tineri care își vor lua 37 de zile din viață pentru a călători în 16 orașe din România, pentru a vorbi despre traficul de persoane și pentru a-și forma o perspectivă ce merită împărtășită tuturor.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul ANTIP – Centrul Regional Suceava și I.Ș.J.Suceava.

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s