Școala de Vară – Avocatul Elevului

Standard

Școala de Vară „Avocatul Elevului” a avut loc în perioada 1-4 septembrie 2014, în stațiunea montană din Munții Băișoarei, aceasta fiind organizată de Asociația AGENDA 21, în parteneriat  cu Consiliul Național al Elevilor din România, și MEN.

În cadrul Școlii de Vară au participat reprezentanți ai Departamenului Avocatul Elevului din 34 de județe din țară, alături de 10 profesori, membri ai Rețelei Naționale de Formatori ai CNE.

Pe parcursul Școlii de Vară a fost susținut un trainig care a cuprins 9 module integrate ce au fost menite să îmbunătățească activitatea Directorilor Departamentului Avocatul Elevului prin informarea și dezvoltarea acestora.

De asemenea, s-a format, cu ajutorul instrumentelor de educație non-formală (cafenea publică), un plan de acțiune pe care elevii implicați în această Școală de Vară îl vor implementa în județele de proveniență.AE 14

Au fost prezentate cazuri reale pe care Avocatul Elevului din cadrul CȘE-urilor și CJE-urilor le-au soluționat, realizându-se un schimb de bune practici, iar elevii au învățat din experiențele colegilor lor cum pot să acționeze pentru soluționarea problemelor elevilor.

Elevii s-au arătat dornici de a dezvolta și îmbunătăți departamentul Avocatului Elevului din cadrul CJE-urilor din județele reprezentate.

Județul Suceava a fost reprezentat de Ionela Ruști și prof. Perța Șofrona – Colegiul Tehnic Rădăuți.

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s