Premii și … poezie

Standard

Șapte eleve de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava: Anastasia Gavrilovici, Alina Iuliana Verdeș, Cosmina Ștefania Oniciuc, Lavinia Loredana Nechifor, Estera Stanciuc, Raluca Ioana Rîmbu, Mara Diana Alexoaea, au participat în Tabăra de creație a Festivalului Național de Arte ”LicArt”, ediția 2014, care s-a desfășurat în perioada 5-11 august 2014, la Poiana Brașov.

Nominalizarea s-a făcut în urma selecției naționale care se desfășoară în perioada octombrie-mai a fiecărui an, la concurs participând peste 1500 de elevi din țară.

În Tabăra de creație, la secțiunea ”poezie”, Anastasia Gavrilovici a fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună serie poetică (poeziile „Scurtă prezentare”, „Wishlist” şi „Instrucţiuni”), iar Cosmina Ștefania Oniciuc a primit premiul al III-lea la secţiunea Poezie, cu creaţia „10paişpe21”.

Workshop-urile desfășurate, întâlnirile cu personalități ale culturii românești, seminariile tematice (artă fotografică și poezie) au oferit liceenilor o oportunite de exersare a talentului într-un climat creativ, valoros și motivant.

Profesorul Gheorghe Cîrstean, un neobosit maestru al stimulării talentului literar, a participat, alături de elevele nominalizate, în tabăra de creație.

Ziarul ”Monitorul de Suceava” a publicat informații despre eveniment.

http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-08-13/Doua-eleve-din-judet-au-fost-premiate-la-cel-mai-mare-concurs-de-arte-pentru-liceeni-din-Romania

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s