Next Generation – consiliere pentru viitoarea carieră

Standard
Doi elevi din județul Suceava au primit o mențiune specială, la o competiție națională de eseuri structurate cu tema ”Eu și viitoarea mea carieră”.
În perioada 14 – 18 iulie 2014, la Baia Mare, s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a Concursului național de eseuri pe teme de consiliere și orientare vocațională, organizat de către I.Ș.J. Baia Mare, județulMaramureș.
Au participat aproximativ 80 de elevi, cadre didactice și lectori din 30 de județe din România și reprezentanți din Ucraina. Concursul este cuprins în Calendarul Activităților Educative Naționale din 2014 al Ministerului Educației Naționale și a urmărit reducerea numărului de șomeri în rândul populației tinere prin activități de consiliere și orientare vocațională.
Elevii au luat parte la workshop-uri tematice care au vizat autocunoașterea, comunicarea, consilierea și orientarea în carieră, ateliere de fotografie, pictură, film, creație vestimentară, relaxare mentală, s-au aplicat chestionare și teste de abilități, interese și valori, pe baza cărora au fost recomandate profesiile potrivite.
În cadrul sesiunii de concurs, elevii au elaborat eseuri structurate cu tema ”Eu și viitoarea mea carieră”, o mini-bursă a locurilor de muncă și o întâlnire interactivă cu lectori ilustrându-se carierele de succes.
Concursul ”Next Generation” a adus o mențiune specială elevilor din județul Suceava, însoțiți de prof. Perța Șofrona, Colegiul Tehnic Rădăuți.
Tatiana Vîntur

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s