Președintele CJE Suceava – întâlniri naționale cu reprezentanți ai guvernului și senatului

Standard

A III-a zi a întâlnirii de lucru a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor a facilitat participarea acestuia la ședinta de guvern în cadrul căreia s-a aprobat hotărârea prin care elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv Bacalureat vor fi premiați de către Guvernul României cu 2.000 lei, respectiv 3.000 de lei.

Prim-ministrul Victor PONTA a ținut să felicite elevii care au obținut această performanță și a încurajat CNE-ul să promoveze aceste reușite. Tot în cadrul întâlnirii, domnul ministru, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, a prezentat altor reprezentanți ai executivului structura elevilor și aspecte reprezentative din activitatea acesteia.

BEx-ul a participat la o discuție deschisă cu președintele Comisiei de Învățămânț din cadrul Senatului, prof. univ. dr. inginer Ecaterina ANDRONESCU.Bucuresti iulie 14 3

Subiectele principale atinse s-au axat pe importanța digitalizării sistemului educațional românesc, atât din punct de vedere administrativ, cât și calitativ și au fost analizate avantajele și dezavantajele implementării unor astfel de tehnologii. S-a evidențiat totodată posibilitatea de inițiere a unui proces de modificare a Legii Educației Naționale, care să confere acesteia viziunea necesară care îi lipsește. ”Școala trebuie să dezvolte capacitatea de inovare, să dea elevului acele achiziții culturale ca acesta să fie un individ capabil de adaptare”, consideră preşedintele Comisiei de Învățămânț din cadrul Senatului.

În ultima parte a zilei, a avut loc o serie de negocieri pentru formarea unor ambasadori, prin intermediul CNE, care să promoveze studiul în străinătate cu ajutorul Fundației Study Abroad Advising Centre.

Tudor Găitan

președinte CJE Suceava, membru al BEx al CNE

Tatiana Vîntur

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s