Reprezentantul elevilor din Suceava la întâlnirea națională a BEx al CNE

Standard

La București, în cea de a II-a zi a întâlnirii de lucru a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor, reprezentanții elevilor au participat la o ședință cu ministrul Educației Naționale, Remus PRICOPIE.

Ministrul Educației Naționale și-a asumat ca, odată cu regulamentul de funcționare al Consiliilor de Administrație din unitățile școlare și al Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților din Învățământul Preuniversitar, va fi aprobat, până la 1 septembrie 2014, șiBuresti iulie 14 2 Statutul Elevilor. Mai multe detalii despre acest subiect vor fi stabilite la videoconferința de la sfârșitul acestei luni.

În ceea privește prezența elevului în Consiliul de Administrație, Consiliul Național al Elevilor a convenit cu cei din minister să pregătească o listă cu situațiile în care reprezentantul elevilor nu va putea fi prezent în cadrul acestor ședințe.

În unitățile de învățământ care nu vor invita reprezentantul elevilor în C.A. decizia nu va fi validă.

Situația diplomelor a fost și aceasta abordată în ședința cu domnul ministru Remus Pricopie.

Mai multe detalii puteți vizualiza aici. În plus, domnul ministru a anunțat faptul că această situație se va rezolva, în cel mai scurt timp, cu ajutorul reprezentanților Ministerul Afacerilor Externe cu care vor colabora.

De asemenea CNE a propus ca reprezentanții elevilor să vină cu aportul propriu sub forma unor propuneri care să vizeze elaborarea programei școlare, având în vedere faptul că aceasta nu este tocmai adaptată nevoilor și condițiilor socio-economice.

Reprezentanții ministerului și-au asumat finanţarea unei Adunări Generale Extraordinare în cadrul căruia să aibă toate alegerile regionale, astfel încât membrii AG vor avea ocazia să se cunoască mai bine în vederea unor alegeri informate privind sesiunea electorală de alegere a preşedintelui şi a secretarilor din regiunile țării.

Tudor Găitan

președinte CJE Suceava

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s