Întâlnire națională a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor

Standard

În perioada 7-11 iulie 2014 are loc, la București, întâlnirea de lucru a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor, din care face parte și președintele Consiliului Județean al Elevilor Suceava, Tudor Găitan.

Prima întâlnire pe ordinea de zi din cadrul ședinței de lucru a Consiliului Național al Elevilor (CNE) de la București a fost la Ministerul Educației Naționale, alături de domnul Ministru Secretar de Stat, Cristian COSMIN.

La întâlnire s-au discutat aspecte legate de impactul proiectului Universități de Vară pentru Elevi, faptul că ministerul a acceptat cererea CNE ca structura reprezentativă a elevilor să fie prezentă, conform noii metodologii, în Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret.
Subiectul s-a extins și asupra inițiativei „Garanție pentru Tineret” care vizează tinerii sub 25 de ani, CNE aducând în discuție situația elevilor care abandonează școala timpuriu sau nu promovează examenul de bacalaureat pe piața de muncă.

Acest subiect va fi dezbătut și la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.
Au fost atinse aspecte organizatorice legate de Școala de Vară a CNE de la Predeal din perioada 5-12 august 2014, iar CNE a adus în atenția domnului Ministru Secretar de Stat o propunere legată de încadrarea unui program de finanțare, în următorul an, care să sprijine financiar proiecte specifice având drept beneficiari tinerii (14-19 ani).

Bucuresti iulie 14

A transmis Tudor Găitan

(președinte CJE Suceava)

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s