Locul I pentru Consiliul Elevilor Suceava

Standard

 

În perioada 2-5 iunie 2014, s-a desfăşurat la Sulina ediţia a XIV-a a Concursului Naţional de Proiecte „Parteneriat în Educaţie – prezent şi perspective”.

Participanţii, preşedinţi sau membri ai consiliilor judeţene ale elevilor din 39 de judeţe şi din judeţul Tulcea, au prezentat 46 de proiecte pe patru componente educaţionale: sănătate, mediu, civism şi interculturalitate, pro­iecte care erau prezentate de inspectorii educativi şi directorii de palate din toate judeţele ţării. Cele mai multe proiecte au fost, de această dată, pe componenta civism.

Juriul, alcătuit din reprezen­tanţi ai Ministerului Educaţiei Naţio­nale, Inspectoratelor Şcola­re Judeţene şi ai Palatul Copiilor Tulcea, a stabilit clasamentul final.

Suceava a fost reprezentată de președintele CJE Suceava, Tudor Găitan, cu proiectul ”Ceainărești la Cărturești”, care a cîștigat premiul I la secțiunea ”Interculturaliutate”.

Rezultatele concursului sunt următoarele:

Edu­caţie civică, au fost acordate trei premii I pentru echipele din Maramureş, cu proiectul „Fa­mi­lia de succes”, Prahova, cu proiectul „Consiliul Judeţean al Elevilor şi comuni­tatea”, şi judeţul Buzău, care au prezentat proiectul „Drepturile noastre şi Uniunea European”.

La capitolul Interculturalitate, au fost premiate cu premiul I echipele din Satu Mare, care a prezentat proiectul „Conservarea şi popularizarea costumelor tra­diţionale din arealul multicultural al Sătmarului, Consiliul Judeţean Tulcea, cu proiectul „Voluntari în comunitate” şi judeţul Suceava, cu proiectul „Ceainăreşti la Cărtureşti.

Tot premiul I au obţinut, la capitolul Mediu, şi echipele din judeţele Covasna, echipa prezen­tând proiectul „Natura-partenerul nostru pe viaţă”, Harghita, cu proiectul Eco „Gândind logic şi acţionând economic”. La capito­lul Sănătate, a obţinut premiul I echipa judeţului Olt, cu proiectul „Dreptul la viaţă, dreptul la sănătate”.

Premiile, constând în diplome şi bani, au fost date în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Liceul „Jean Bart” Sulina şi acordarea acestora a fost precedată de un spectacol oferit de formaţiile Liceului „Jean Bart” şi Casa de Cultură Sulina.

Tatiana Vîntur

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: