VideoArt, ediția aVI-a

Standard

Cu o experiență bogată, acumulată în edițiile anterioare, festivalul concurs oferă tinerilor liceeni, pasionați de arta video, în general, o modalitate inedită, dinamică, atractivă în contextul căreia își pot descoperi reale calități pentru o viitoare profesie, în domeniul multimedia sau cinematografie. Având un format original, prin derularea etapei practice finale, concursul nostru oferă o experiență unică tuturor participanților și, implicit,  posibilitatea de a relaționa în  cadrul unei  comunități din ce în ce mai numeroase, având aceeași pasiune.

Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale/2014, la secțiunea A2: Domeniul cultural-artistic, Arte Vizuale, poz. 16.

Concursul cuprinde un număr de două secţiuni:

1) FILM DE SCURTMETRAJ

2) SPOT PUBLICITAR CU IMPACT SOCIAL

În contextul celor două secțiuni elevii îşi pot dovedi câteva calităţi, poate nerelevate până acum: gustul pentru literatură, muzică, pasiunea pentru actorie, dar şi implicarea în probleme ale societăţii contemporane. Reporter, scenarist, regizor, actor, documentarist, operator video sau editor imagine sunt câteva din  opţiunile profesionale spre care oferă deschidere participarea la un astfel de concurs.

Elevii din concurs, nu doar trimit un film spre a fi jurizat, ci vin împreună cu profesorul coordonator și realizează un film, ca probă de concurs.

Prilejul este unic, întrucât oferă posibilitatea ca elevii să-și demonstreze abilitățile de viitor cineast, înlăturând, totodată, orice suspiciuni asupra paternității filmului nominalizat.

 

Totodată, în cadrul festivalului va avea loc „Sesiunea anuală de referate și comunicări pe teme de educație nonformală”, la care sunteți invitați să participați. (Detalii pe site-ul festivalului).

Termenul limită de trimitere a proiectelor cinematografice, pe adresa liceului nostru este 14 mai 2014,  iar data etapei naționale de la Suceava este 30 mai – 1 iunie 2014.

Detalii complete găsiţi în Regulamentul concursului Regulament Video Art 2014 ( Anexa 1și 2) sau pe site-ul concursului la următorul link:

Spot publicitar: http://www.youtube.com/watch?v=_6b–hKd-VU

Web: http://www.concursulvideoart.ro

e-mail: concursul_video_art@yahoo.com

Mesaj preluat de la coordonatorul concursului

Prof. Viorel Ieremie

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s