CiNE contează pentru tine?

Standard

În perioada 20 – 23 februarie 2014, la Băile Herculane din judeţul Caraş-Severin s-a desfășurat o nouă activitate din cadrul proiectului „CiNE contează pe Tine”, implementat de Asociația Elevilor Mehedințeni şi co-finanţat prin Programul Tineretîn Acțiune.

ConsiliulNaţional al Elevilor, structură reprezentantivă a elevilor din România, urmăreşte  identificarea grupurilor vulnerabile de elevi care nu au acces la mediul nonformal și implicarea acestora în activitați care să corespundă nevoilor de dezvoltare personală.

Delegația din județul Suceava a  fost formată din Tudor Găitan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Suceava și Andreea Dominte, secretar în cadrul acestei structuri.

Pe parcursul Seminarului Naţional de Instruire a Secretarilor, participanţii iau parte la diverse sesiuni de formare, coordonate de reprezentanți ai structurii suport a Consiliului Naţional al Elevilor, profesori formatori,  și de un secretar expert, ce are contact direct cu documentele ce privesc elevii. Temele abordate în cadrul atelierelor au fost:  abilităţi de identificare a principalelor categorii de elevi cu dificultăţi de adaptare, generate de natura socială şi/sau etnică, printr-un studio realizat la nivelul fiecarui judeţ din ţară, centralizarea datelor şi realizarea unei mese rotunde/ cafenea publică cu elevii din mediul rural, cu cei care provin din familii dezorganizate sau cu cei cu deviaţii comportamentale, cu cei cu venituri mici, consumatori de alcool/droguri/substanţe de natură halucinogenă, ce  periclitează integritatea fizică şi psihică.

Tudor Găitan

președinte CJE Suceava1901309_606090852810303_432601888_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s